Gironella commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

1125 25n gironella

S’han organitzat diverses activitats contra les violències masclistes i sexuals

 

L’Ajuntament de Gironella ha organitzat diverses activitats per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra avui, 25 de novembre. Aquesta tarda es llegirà la Declaració institucional al Casal Cívic i el “guèiser” s’il·luminarà de color lila.

Teresa Terricabres, regidora d’Atenció a les persones, explica que enguany les activitats s’han organitzat al llarg de l’any, i destaca la participació del jovent del municipi a les diverses accions, una peça clau perquè pugin esdevenir agents de prevenció entre els seus iguals.

Un dels eixos claus, han sigut les formacions que s’han ofert a diversos col·lectius. Anna Ferrer, regidora de Joventut, explica que d’una de les formacions va sorgir la campanya de sensibilització de les violències masclistes que es va fer a TikTok coincidint amb les Festes de Sant Roc. Paral·lelament, personal tècnic municipal, representants polítics i l’equip de professionals de salut del CAP Gironella, van participar a un curs centrat en oferir recursos per identificar i actuar contra les violències. 

Les accions també han inclòs els infants del municipi, en concret l’alumnat de cinquè i sisè dels centres d’educació primària del municipi, que a finals d’octubre van assistir a l’espectacle participatiu “La Perruca”, sobre transfòbia i identitats de gènere a l’Espai el Blat.

Per últim, es va organitzar un taller d’autodefensa gratuït i obert a tota la població.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a