Gironella ofereix cursos de formació sobre la realitat catalana per a nouvinguts

web diversitat

Durant set sessions, els participants podran conèixer la societat catalana i el seu marc jurídic

Aquest mes de novembre, als municipis s’iniciaran a Gironella els cursos d’acollida “Mòdul C: coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic” dirigits a les persones nouvingudes al municipi i que són usuàries del Servei de Primera Acollida dins l’àrea de Polítiques Migratòries del Consell Comarcal. 

Els continguts d’aquesta formació es basen en assolir els coneixements bàsics pel funcionament social en la societat d’acollida, la catalana i, més en concret, la comarca i el municipi; així com entendre el marc jurídic establert.

Per això, el mòdul es basa en l’explicació dels trets fonamentals de Catalunya pel que fa als aspectes socials, de lleure, culturals, geogràfics, històrics i a la realitat sociolingüística. Com també els trets fonamentals de l’Estat i la Unió Europea i els drets i deures de les persones. Els continguts del mòdul també fan un repàs dels recursos públics i privats, tant a nivell de prestacions i ajuts com a nivell d’equipaments dels que pot disposar la persona nouvinguda.

El curs s’iniciarà a la Biblioteca Municipal el dimecres 2 de novembre, i les sessions seran de 10 a 12h. del matí tots els dimarts del mes i els dies 13 i 20 de desembre. En total es realitzaran set sessions d’una durada de 2 hores per a completar el curs de 15 hores tal i com s’estableix en els criteris de formació del Servei de Primera Acollida.

Totes les persones que assisteixin al curs caldrà que superin el 75% de l’assistència al curs per rebre un certificat d’assoliment del mateix (important en la tramitació dels informes d’estrangeria; tal i com estableix la Llei 10/2010 d’Acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya).

L’Ajuntament de Gironella i el Servei de Polítiques Migratòries del Consell Comarcal del Berguedà busquen oferir, així, totes les eines necessàries a les persones usuàries per garantir una bona integració social. 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a