Gironella inaugura l’estació d’autobusos del municipi

El nou equipament entrarà en funcionament divendres 23 de febrer

Aquest migdia s’ha inaugurat l’estació d’autobusos de Gironella en un acte oficial amb la consellera de Territori, l’Honorable Senyora Ester Capella i Farré, l’alcalde de Gironella, el senyor David Font Simon, i membres de l’equip de govern del consistori gironellenc. Divendres 23 de febrer tots els autobusos amb parada al municipi ja utilitzaran aquest nou espai.

L’estació podrà encabir fins a quatre autobusos en un mateix temps, dos per sentit, amb espai suficient perquè tots els vehicles puguin tenir accessos d’entrada i sortida. L’espai compta amb quatre andanes amb pèrgola per oferir zones d’ombra i  cobert en casos de pluja, una pantalla informativa i una marquesina totalment coberta. A més, també hi ha una parada amb capacitat per a tres taxis,  diversos tòtems per carregar dispositius electrònics, i una zona d’aparcament per a bicicletes i de càrrega per a patinets elèctrics.

L’espai segueix amb l’estètica de la plaça de l’estació i les estructures estan fetes amb Cor-Ten, i s’han creat 4 zones verdes que s’enjardinaran quan millori la situació actual de sequera. L’equipament disposa de càmeres de videovigilància per garantir la seguretat de l’espai i també evitar la circulació de vehicles no autoritzats per la zona.

David Font, alcalde de Gironella, ha destacat que el projecte va començar a gestar-se el 2016 amb el secretari Ricard Font i el conseller Josep Rull, amb qui "vam coincidir la idoneïtat d'endreçar l'espai per disposar d'una estació que alhora millorés el transport públic del municipi". De fet Font ha afegit que la clau ha estat "no defallir mai, malgrat que no sempre ha estat un camí fàcil". Font alhora ha agraït a tots els equips tècnics i polítics que han estat al capdavant del departament de Territori "mantenint la voluntat i el projecte de forma intacta", així com també a tots els qui han intervingut a fer possible l'obra.

Font ha afegit que calia alhora que es reforci la infraestructura amb un increment de la freqüència i la mobilitat, "és una peça clau per incentivar la mobilitat pública al Berguedà", així com també ha afegit que calia activar la integració tarifària per tenir els mateixos drets que la ciutadania de Barcelona. "Ara confiem la ciutadania en faci ús i gaudeixi del nou espai", ha conclòs Font.

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a