Les escoles de Gironella obren els patis fora de l’horari escolar

ple municipal 

Els patis estaran oberts mínim fins les 6 de la tarda

A partir d’aquesta setmana l’Escola de Gironella i FEDAC Gironella obriran els patis fora de l’horari escolar perquè els infants del municipi tinguin una zona d’esbarjo, ja que els dos parcs del nucli municipal estan tancats per obres.

El mes de juliol l’ajuntament va iniciar la renovació d’11 parcs infantils del municipi per millorar-ne la seguretat. Aquesta actuació inclou la renovació de 7 tobogans, 9 elements amb molles, 1 escalada, 5 gronxadors, 2 tobogans + escalada, i la col·locació de 900m2 de cautxú. A més, a la plaça de l’Estació es recupera un sorral i s’hi ha instal·lat un total de 10 elements de jocs.

Tal i com va explicar David Font, alcalde de Gironella, durant la sessió plenària celebrada el passat 1 d’octubre, el parc de la plaça de l’Estació es va obrir per Festa Major perquè era un requeriment que se li va fer a l’empresa, però s’ha tornat a tancar perquè les obres no estan acabades. Al parc s’hi han d’instal·lar dues pèrgoles i una valla de seguretat a la zona de la tirolina. Font també va explicar que les actuacions s’han fet de manera progressiva per evitar “hipotecar tots els parcs del municipi al mateix temps”.

Per tal d’oferir una solució als gironellencs la regidora d’Ensenyament, Lurdes Roset, va iniciar converses amb els centres educatius municipals per poder obrir els patis dels centres a les tardes fora de l’horari escolar. Finalment s’ha arribat a un acord i tant l’Escola de Gironella com FEDAC Gironella obriran les portes, de dilluns a divendres fins a les 6 de la tarda, la primera, i puntualment fins a les 8 la segona. Roset destaca que no hi haurà supervisió ni per part dels centres ni de les escoles, i demana que es respecti el material i les instal·lacions dels equipaments.

Pel que fa a Cal Bassacs, el parc infantil s’obrirà al públic aquesta setmana, i la pista poliesportiva està oberta, i per tant, l'Escola Sant Marc - Bassacs no ampliarà els horaris d’obertura del pati.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a