A Gironella, un Carnestoltes per a grans i petits

A Gironella, un Carnestoltes per a grans i petits

Amb un pressupost de 14.000 euros, igual que en les últimes edicions, s’espera que el Carnestoltes de Gironella torni a posicionar-se com un referent al Berguedà

S’acosta el Carnestoltes i Gironella prepara festa grossa. El Dijous Llarder, 12 de febrer, es donarà el tret de sortida a una programació que s’allargarà fins el dimecres 18 de febrer amb la Gran Sardinada al Local del Blat a càrrec de l’Associació de Comerciants.

Roger Ballús, regidor de Festes, explica que s’ha treballat per obtenir un Carnestoltes pensat per a totes les edats i convençut que compta amb tots els ingredients per consolidar-se com a festa de referència a la comarca com ja passava anys enrere. Ballús ha destacat que es mantenen la Disco Júnior i el Ball de Carnestoltes del dissabte a la nit, novetats reincorporades l’any passat i que van comptar amb una elevada participació.

Serà el dilluns 16 de febrer, a les 17:30h, quan tots els nens, nenes i joves de 8 a 14 anys tinguin una cita amb Parentesis Grup i l’animació de la Perla i la Tocada del Bolet al Local del Blat.

Al mateix local, el dissabte 14 de febrer a les 22:30h, es viurà el Gran Ball de Carnestoltes i Concurs de disfresses amb Jordi Bruch, Star3 i Dj Weah que enguany està ambientat amb la temàtica Music Stars, les estrelles de la música. L’entrada serà gratuïta per a totes aquelles persones que hi acudeixin disfressades. Podeu veure el programa aquí

Durant el Gran Ball s’entregaran els premis a la disfressa més original, a la millor parella, a la disfressa més cutre i també els de la desfilada de comparses i carrosses que haurà tingut lloc a la tarda.

Les dotacions econòmiques seran de 100 euros per a les comparses amb un mínim de 8 components, 150 euros per a les comparses amb 20 o més components i les carrosses amb remolc caracteritzat i amb un mínim de 8 components i 200 euros per a carrosses amb remolc caracteritzat amb 20 o més components.

S’ha de tenir en compte que es considerarà carrossa quan un vehicle porti annexat un remolc caracteritzat i en cap cas ho serà un vehicle sense remolc, per caracteritzat que estigui.

L’altre concurs d’aquest Carnestoltes és el d’Aparadors, en què es convida a tots els comerços del municipi a engalanar-los per tal de poder ser premiats amb el premi a l’aparador més divertit, el més elaborat i el més original. Uns premis que estan patrocinats per Restaurant Cal Pajares, Bar Restaurant Skits i Bar La Taska.

 

Per poder participar al Concurs de carrosses i comparses i el d’aparadors cal apuntar-se a l’Ajuntament, al telèfon 93 825 00 33 o a través del correu gironellajove@gmail.com fins el dimecres 11 de febrer

 

El plat fort del Carnestoltes d’enguany serà el dissabte, 14 de febrer, amb la rua de totes les comparses i carrosses i que començaran el seu recorregut a l’Avinguda dels Països Catalans per seguir cap al Pont de les Eres, l’Avinguda Catalunya, Plaça Pi i Margall, Carrer Pompeu Fabra, Carrer Sant Joan Baptista de la Salle, Carretera de Casserres, l’Avinguda Catalunya i acabarà a la Plaça de l’Estació, amb Exhibicionada i pregó de la Perla.

La Perla, encarregada de portar les regnes de la gresca i la disbauxa al municipi, arribarà el dijous 12 a les 17h al Carrer Balmes, acompanyada dels seus amics i en què l’Associació de Comerciants de Gironella convida a tothom a menjar pa amb botifarra i en què es comptarà amb la col·laboració del Casal de la Gent Gran “La Llar”.

El Dimecres de cendra, 18 de febrer, s’efectuarà el comiat de la Perla i els seu amics per donar pas a la sortida de la Processó de ploraneres des de Cal Metre i a la gran sardinada a càrrec de l’Associació de Comerciants.

El cartell d’enguany, que podeu consultar aquí amb tota la programació detallada, ha estat il·lustrat, com és habitual, pel dissenyador berguedà Salvador Vinyes.

Des de l’Ajuntament de Gironella us animen a participar als actes programats i a sortir disfressats el dissabte 14 de febrer a partir de les 11 del matí.

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a