Gironella aprova l’ordenança que regula els usos de l'aigua en situació de sequera

 0921 neteja fangs

Permet aplicar mesures per fomentar l’estalvi en el consum d’aigua en situació de sequera

El Ple de l’Ajuntament de Gironella ha aprovat l’ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l’abastament d’aigua potable i als usos de l’aigua en situació de sequera que permet adoptar, en períodes declarats en situació de sequera, mesures adreçades a assegurar l’estalvi d’aigua.

En aquest sentit permet establir limitacions particulars en l’ús de l’aigua per a abastament de la població, regulant, delimitant, fixant un límit o inclús prohibint l’ús de l’aigua per a l’abastament de la població per l’ompliment i reompliment de piscines, reg de jardins, zones verdes i horts, o neteja de vehicles, barraques,... sense perjudici de la necessitat del manteniment de les condicions higièniques i sanitàries adients,... També permet reduir percentualment el consum d’aigua i/o limitar les dotacions d’aigua per a usos domèstic i no domèstics, reduir la pressió de la xarxa d’abastament d’aigua en situacions temporals, fer talls temporals durant l’estat d’emergència, entre altres.

Aquesta ordenança també contempla infraccions administratives a qualsevol acció o omissió que vulneri les mesures i limitacions adoptades en aplicació de la normativa, quantificant en sancions de fins a 750€ les infraccions lleus, d’entre 751 i 1.500€ les greus, i de 1.501 a 3.00€ les molt greus.

David Font, alcalde de Gironella, ha explicat que aquesta ordenança s’aprova tenint en compte la situació de sequera excepcional que estem vivint, ja que ofereix mecanismes perquè des de l’Ajuntament puguem limitar el consum d’aigua si la ciutadania no en fa un ús conscient. En aquest sentit ha demanat als gironellencs i gironellenques que facin un ús responsable de l’aigua.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a