Gironella bonificarà fins a un 23% la taxa de residus

calendari deixalleria

Gironella vol millorar, amb iniciatives com aquesta, el percentatge de recollida selectiva

Amb l’entrada en vigor de les noves taxes per l’any 2018 els gironellencs poden arribar a obtenir descomptes de fins al 23% en el rebut d’escombraries municipal si utilitzen la Deixalleria Mòbil de Gironella i es millora el percentatge de recollida selectiva al municipi. Aquest últim punt és una de les novetats que s’aplicaran a les taxes fiscals aquest 2018.

Deixalleria Mòbil de Gironella

La deixalleria mòbil va començar l’any 2012 i ha tingut un nombre creixent d’usuaris que n’han fet ús. Dilluns vinent, 15 de gener, comença el nou calendari del servei de Deixalleria Mòbil de Gironella. Els usuaris d’aquest servei gaudiran de bonificacions en  el rebut d’escombraries municipal en funció dels usos de les instal·lacions:

- 5% per un ús de 1 a 2  cops

- 8% per un ús de 3 a 4  cops

- 10 % per un ús de 5 a 6 cops

- 12% per un ús de 7 a 8 cops

- 15 % per un ús de 9 a 10 cops

- 18% per un ús de 11 a 12 cops

El calendari per aquest 2018 preveu que la deixalleria s’instal·li un cop al mes a la Plaça de l’Estació d’11.00h a 13.30h, i de 14.30h a 18.00h, tot i que si hi ha algun canvi s’avisarà amb antelació. Podeu consultar el calendari clicant aquí.

Per fer efectiva la bonificació de les taxes d’enguany cal que els usuaris de la deixalleria mòbil durant l’any 2017 presentin el carnet que se’ls ha facilitat a l’Ajuntament de Gironella en horaris d’atenció al públic abans del dia 31 de gener i se’ls tramitarà el corresponent descompte a la taxa. Els nous carnets de l’any 2018 estaran disponibles a partir de la setmana vinent al punt de recollida de residus així com també a l’ajuntament.

Taxa de residus

Aquest 2018 la taxa de residus domèstics s’equipara a la taxa comarcal, passant a ser de 113,90€, i augmenta un 5% per la resta de grups contribuents (establiment comercials, bars, restaurants, etc). Tot i aquest increment, l’Ajuntament bonificarà la taxa de residus oferint un 5% de descompte si s’aconsegueix millorar la recollida selectiva per sobre la mitjana comarcal, deixant sense efecte l’increment fiscal.

Gironella, segons dades del 2016, està per sota la mitjana comarcal de recollida selectiva. L’objectiu del consistori és millorar el percentatge de recollida selectiva i estar per sobre de la mitjana comarcal, és per això que l’Ajuntament ha creat aquesta bonificació en la taxa de residus.

Josep Mª Castellà, regidor de sostenibilitat, creu que amb un petit esforç per part de tots els ciutadans es pot arribar a fer aquest canvi i reciclar millor. Castellà assegura que tothom en sortirà beneficiat ja que els vilatans no veuran un increment en el seu rebut anual, i s’aconseguirà un poble més verd.

Les noves taxes per l’any 2018 es van aprovar per unanimitat en sessió plenaria el passat mes d’octubre.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a