Comença la licitació de les obres de reforma per millorar l’accessibilitat del Pont Vell

Està previst que les obres comencin a l’abril

L’Ajuntament de Gironella ha obert la licitació de les obres de reforma del Pont Vell, que contemplen una actualització del paviment, canvis en la il·luminació i els accessos a les roques per tal de donar continuïtat i garantir l’accessibilitat al nucli històric.

El projecte consisteix en la substitució del paviment de pedra natural per un paviment continu de formigó, la substitució de l’escala actual a les roques per una de metàl·lica i conformada per elements d’acer laminat tipus corten, es soterrarà la xarxa d’il·luminació al paviment i es col·locaran lluminàries encastades per repartir uniformement la intensitat de la llum, a més, aquetes lluminàries seran RBG. Per últim, s’eliminarà la torre metàl·lica situada a la cara nord i la línia de baixa tensió que va des de la Fundació Sant Roc fins a la Torre de l’Homenatge.

Lluis Vall, regidor de Patrimoni, explica que aquesta actuació permetrà millorar l’accessibilitat d’una de les vies principals d’accés al Nucli Històric, i completar així la restauració i consolidació dels elements patrimonials del municipi. “En els propers mesos també finalitzaran les obres d’adequació de la placeta de la presó i el sanejament de la façana est i sud de la torre i castell, completant així la restauració completa de la zona” destaca Vall.

El pressupost base de licitació és de 70.018,13€, i l’Ajuntament compta amb una subvenció de 56.000€ de la Diputació de Barcelona per a actuacions de conservació i restauració del patrimoni local.

Més informació tècnica al perfil del contractant.  

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a