La participació ciutadana és la incorporació, de forma transparent i estructurada, de la societat civil a la presa de decisions públiques, per tal de fer millors polítiques i de més qualitat democràtica. Juntament amb la transparència i l'obertura de dades, conforma el govern obert, una nova forma de governar que transforma la relació entre els ciutadans i les administracions. La participació ciutadana ens permet obtenir unes relacions transparents entre l'Administració i la ciutadania, i implicar la societat civil en els objectius col·lectius.

Amb la participació ciutadana deliberem, estructuradament, sobre qüestions d'importància estratègica relacionades amb les polítiques i els serveis públics. Així, la presa de decisions que afecten la gestió pública es veu enriquida per la visió dels ciutadans mateixos, tant a títol individual com a títol col·lectiu. La participació ciutadana i el govern obert serveixen per a una millor governança.

 

2024

Premi vot popular comparsa. Gironella és carnestoltes

Bases concurs de comparses

Resultats

 

 

CONSELL D'INFANTS

El Consell d'Infants és un òrgan creat per primer cop el curs escolar 2017/2018 i està format per 12 infants d'11 i 12 anys escolaritzats als 3 centres d'Educació Primària del municipi. Cada centre escolar escull 4 representants de Primària 5 i Primària 6. Els consellers entren a formar part del Consell a P5, i exerceixen les funcions durant 2 cursos escolars. 

Aquest òrgan és l'encarregat d'escollir projectes adreçats a infants de 0 12 anys i desenvolupar-los perquè es converteixin en una realitat. Disposen d'un pressupost de 6.000€ anuals per tirarn endavant els projectes escollits. Des de la posada en funcionament els projectes que han portat a terme han estat:

- Millora dels elements del parc infantil de la Plaça de l'Estació

- Programació estable de cinema infantil sense pares/mare

- Creació d'un escape room "El secret de la Torre" a la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou

- Creació dels camins escolars

- Creació de 2 circuits d'orientació estables al municipi

- Campanya per repartir "Boc and rolls" als centres escolars

Els membres del curs escolar 2023/2024 són:

Jordi Costa

Luca Peruga

Ona Casals

Arlet Dalmau

Marc Tatjer

Miquel Serra

Gerard Salada

Abraham Calvo

Ton Comellas

Eloi Insa

Mar Montenegro

Martina Guerrero

 

PREGUNTES AL PLE

Aquesta legislatura s'ha obert un torn de preguntes de la ciutadania al Ple, que es fa un cop acabada la sessió plenària. La ciutadania pot fer arribar les preguntes, queixes o suggeriments per correu electrònic a grnl.comunicacio@gironella.cat fins el dia del ple a les 14.00h, i aquestes es responen en directe pel regidor de cada àrea afectada. Les preguntes i respostes es poden recuperar als vídeos del ple, publicats al canal de Youtube de l'Ajuntament de Gironella

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a