L’ascensor de Gironella a la Biennal d’Arquitectura de Venècia

L’ascensor de Gironella a la Biennal d’Arquitectura de Venècia

El projecte de l’ascensor que uneix el nucli antic amb el centre de la vila s’exposa a la ciutat italiana des del passat divendres 

L’ascensor de Gironella que va entrar en funcionament l’agost passat segueix acumulant reconeixements. Després de ser premiat a la tretzena Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (BEAU), és un dels projectes que es pot veure al pavelló espanyol de la quinzena edició de la Biennal d’Arquitectura que té lloc a Venècia.

Així l’obra de Carles Enrich és una de les 55 obres exposades al pavelló espanyol de la Biennal de la ciutat italiana, conjuntament amb d'altres obres de Catalunya i de la resta de l'estat.

L’ascensor de Gironella és un dels quatre finalistes en la categoria de Ciutat i Paisatge dels premis FAD, Foment de les Arts Decoratives, que es lliuraran el proper dimecres 8 de juny i finalista de la novena edició del Premi Europeu de l’Espai Urbà 2016 d'entre 276 candidatures de 25 ciutats i 13 països diferents

David Font, alcalde de Gironella, ha assistit a la ciutat italiana aquest cap de setmana per presenciar l’obertura del pavelló espanyol a títol personal i ha manifestat la il·lusió de que una obra tan cabdal pel futur de la vila estigui exposada a nivell internacional.

Font ha remarcat que els diversos reconeixement rebuts obren una porta a rebre visitants, sobretot vinculats al món arquitectònic, que visiten els diversos projectes presentats sobre el terreny per acabar-ne de fer una valoració.

L’alcalde ha aprofitat per recordar que actualment, tot i els problemes inicials degut a errors informàtics, es compleixen tots els controls periòdics i tots els informes són correctes, no hi ha hagut noves incidències i la gent l’agafa amb total normalitat. A més, el projecte compleix perfectament amb la intenció inicial de millorar la mobilitat a peu, reduir la mobilitat en vehicle pel nucli històric i la dinamització del moviment de persones. 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a