L’Ajuntament de Gironella aprova un nou conveni laboral

L’Ajuntament de Gironella aprova un nou conveni laboral

El conveni acordat és l’acord marc signat per l’ACM, FMC, UGT i CCOO i equipara en dret i deures el personal laboral i funcionari

El ple del consistori de Gironella, celebrat aquest dilluns, 1 de febrer, ha aprovat per unanimitat un nou conveni laboral únic pel personal de funció pública de Gironella, que no distingeix si no que equipara personal laboral i funcionari en drets i deures.

El conveni suposarà, en la major part dels casos, salts en els nivells retributius i, per tant, una millora global econòmica pels treballadors com ja està contemplat en el pressupost de l’actual exercici.

El nou conveni, que podeu consultar aquí, regula i amplia la flexibilitat horària del personal d’oficines municipals així com la modificació de l’horari d’atenció al públic

Per altra banda, l’entrada en vigor del conveni també implicarà augmentar alguns drets laborals que s'havien perdut amb lleis i decrets espanyols i al mateix temps, deures i obligacions dels treballadors envers el compliment de les seves tasques i responsabilitats.

Segons ha explicat Mònica Flores, regidora d’Administració general, fins a dia d’avui el conveni que tenia l'Ajuntament era només pel personal laboral i estava denunciat i sense efecte des del 2012.

Flores afegeix que les modificacions imposades per Madrid dificultaven abordar un acord d'aquestes característiques que, ara, s'ha aconseguit per unanimitat dels sindicats i de l'administració.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a