Protecció Civil alerta de les baixes temperatures que es registraran aquesta setmana a Gironella

glacada web

Es preveu que entre avui i divendres es puguin registrar les temperatures més baixes de l’any

D’acord amb les previsions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya, Protecció Civil ha emès un avís per risc de fred amb el nivell de temperatura mínima extrema. Aquesta fredorada tocarà fons entre avui dilluns 16 i divendres 20, i es preveuen glaçades generals que seran fortes al Pirineu i al Prepirineu.

El Servei Meteorològic apunta que es podrien registrar temperatures inferiors al que tècnicament es coneix com a percentil 2, que en el cas de Gironella se situa en els -5,6 graus. El percentil 2 d’una estació meteorològica és el valor estadístic que només deixa per sota el 2% de les temperatures mínimes diàries més baixes dels mesos més freds de l’any.  

Segons les informacions facilitades a l’Ajuntament, durant tot avui dimarts la sensació de fred serà acusada però no serà fins a la tarda nit on es podrien assolir les temperatures mínimes extremes a gairebé tot el país, ja que durant el dia encara bufarà el vent i això farà que les temperatures no caiguin fins que afluixi. L’episodi de fred podria continuar fins divendres.

Consells

Cal recordar que aquest avís no comporta l'activació de cap pla d'emergència a nivell del país, però tot i això és convenient seguir aquests consells que facilita la Generalitat de Catalunya:

  • Si us heu de desplaçar, consulteu l'estat de la xarxa viària i les rutes a seguir: Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Servei Català de Trànsit, Portal de la mobilitat, 012 Atenció Ciutadana
  • Estigueu atents als vostres familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment gent gran, perquè es protegeixin dels efectes del fred.
  • En situació d'emergència seguiu les informacions i les indicacions de les autoritats. Informeu-vos a través dels mitjans de comunicació social (emissores de ràdio, televisió, web, twitter, etc.).
  • Si necessiteu ajut durant l'emergència, truqueu al 112.

A casa, la conselleria d’Interior recomana tenir preparat un transistor, piles de recanvi, llanternes, aliments calòrics, combustible de calefacció i una farmaciola. També que es mantingui un rajolí d’aigua corrent a les aixetes per evitar que es congelin les canonades i protegir amb draps la clau de pas de l’aigua, a més de disposar d’una reserva mínima d’aigua i no utilitzar espelmes, o recordar d’apagar-les abans d’anar a dormir i evitar que els nens les manipulin. També es demana evitar mullar els carrers (regant o fregant, per exemple).

En cas de sortir a l’exterior, eviteu els canvis sobtats de temperatura i eviteu també que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries. La Generalitat també recomana vestir-se amb roba i calçat adequat i adaptar al fred les activitats professionals, esportives i de lleure a l’exterior.

Podeu trobar més consells per casa, l’exterior o la circulació amb vehicles clicant aquí, i la previsió municipal de Gironella aquí.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a