L’Ajuntament de Gironella asfalta 8.000 m2 i crea dues noves plataformes de prioritat peatonal

asfaltat

La calçada s’ha alçat al carrer Pompeu Fabra i la plaça del Cine per donar continuïtat a la vorera de l’avinguda Catalunya

El consistori gironellenc ha asfaltat, durant la primera quinzena d’aquest mes, un total de 8.000 m2 en diferents punts del municipi. Concretament, amb les obres s’han resolt deficiències a les calçades del polígon industrial del Camp dels Pals i un tram de la carretera de Cal Bassacs i s’han enquitranat punts fins ara sense asfaltar de la Zona Esportiva –darrere del camp de futbol i les pistes de tenis i el tram entre la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou i els antics col·legis de la colònia. A més, s’han incorporat passos de vianants de plataforma elevada davant de l’entrada de l’Escorxador i al centre de la colònia de Cal Bassacs.

Per altra banda, s’han modificat les calçades del c/Pompeu Fabra i la plaça del Cine, per crear dues noves zones de plataforma única en les cantonades d’aquestes vies amb l’avinguda Catalunya. En alçar la calçada fins al mateix nivell que la vorera de l’avinguda, els vianants que hi circulin tindran prioritat per sobre dels vehicles. Amb aquests canvis, l’Ajuntament pretén facilitar els desplaçaments a peu pel centre del municipi. Per completar l’actuació, els treballs també han permès arranjar alguns sots en altres punts. La inversió total ha estat de 107.000 € i segueix l’aposta municipal de destinar cada any 100.000€ en asfaltat de carrers i places. La previsió és que les obres s'enllesteixin definitivament demà dijous.

Per la primera tinent d’Alcalde i regidora d’Entorn Urbà, Obres i Serveis i Barris i Colònies, Sílvia Corbera, els treballs signifiquen una millora substancial especialment en vies fins ara de terra, a la zona esportiva i a Viladomiu Nou, que representaven un problema en cas de pluja. En el mateix sentit s’expressa Josep Maria Castellà, regidor de Seguretat Ciutadana i Sostenibilitat, que considera que mesures concretes com la implantació de passos elevats i plataformes úniques contribueix a pacificar el trànsit del municipi i permet facilitar els desplaçaments a peu pel poble, avançant cap a la reducció de l’ús del vehicle privat.

Així mateix, Josep Maria Castellà recorda que la creació de plataformes de prioritat per a vianants es troba recollida a l’estudi de la mobilitat de Gironella elaborat per la Diputació de Barcelona i presentat el passat mes de maig després de trobades entre veïns de zones més afectades del municipi i el consistori de Gironella.

L’estudi de mobilitat permet planificar el sistema de transport per part de l’administració local seguint la normativa i directrius que ho regulen. S’hi recull un conjunt de propostes d’actuació tant pel que es refereix a la mobilitat a peu, en bicicleta, en transport públic, aparcament i d’altres mesures que cal tenir en compte en un futur.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a