Gironella bonificarà l’IBI dels edificis amb plaques solars fotovoltaiques

 1007 plaques solars

La mesura entrarà en vigor l’any 2022

El Ple de l’Ajuntament de Gironella ha aprovat les ordenances fiscals de l’any 2022, amb una gran novetat, la bonificació del 25% de la quota de l’impost de béns immobles a aquells béns de naturalesa urbana i rústica que tinguin instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica

David Font, alcalde del municipi, ha recordat que l’any 2020 ja es va aprovar la normativa municipal sobre integració de captadors d’energia solar al municipi per regular-ne la instal·lació, es bonifiquen les llicencies d’obres per aquestes instal·lacions, i “el següent és aplicar bonificacions a l’IBI a aquells edificis que apostin per una captació d’energia més neta i verda,” ha comentat Font. 

Paral·lelament també s’ha aprovat un gravamen als propietaris de 3 o més pisos buits tinguin un recàrrec del 50% sobre l’IBI d’aquests immobles si porten més de 2 anys buits. Font ha explicat que actualment al municipi hi ha una gran demana de pisos de compra i/o lloguer, però l’oferta és limitada, tot i que hi ha un nombre significatiu d’immobles buits, i per tant “el que busquem no és recaptar més, si no incentivar a que els propietaris d’aquests pisos els treguin al mercat.”

A banda, s’ha modificat la ordenança de residus municipals en el que fa referència a les bonificacions de la deixalleria mòbil, que deixaran de ser directes al rebut anual i es converteixen en vals descompte pels comerços de Gironella “i fer que l’estalvi dels impostos es reverteixi directament al comerç local”, ha dit Font. El rebut també tindrà un lleuger increment fins als 123,42€.

Altres taxes han vist modificat el seu preu de cara a l’exercici 2022, com és la tarifa de l’aigua (increment de 0,025€/m3) o del cementiri municipal, en base a l’IPC en aquest cas.

L’oposició ha demanat que les bonificacions fossin majora en totes les ordenances, mostrant-se crítica amb la proposta de l’equip de govern. L’alcalde ha obert la porta a escoltar la “proposta concreta i detallada” del grup de l’oposició, però reforçant que “no s’apugen els impostos per gust, sinó per adequar en part el sobrecost de l’Ajuntament sense afectar el servei ofert”. “Hem fet un anàlisi molt acurat, preveient ja els ingressos del 2022 que deixarem de percebre però alhora garantint els projectes municipals i les necessitats creixents de la ciutanania”, ha conclòs Font. La votació ha comptat amb el suport de l’equip de govern i el vot contrari de l’oposició.

El l’apartat de precs i preguntes, no se n’ha formulat cap per part del grup a l’oposició.

 

 

 

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a