El Ple de l’Ajuntament de Gironella aprova el cartipàs municipal

cromo ajuntament

Es van constituir els òrgans de govern municipal

 

El Ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar ahir en sessió extraordinària el nou cartipàs municipal pel mandat 2023 – 2027 i es van establir els òrgans de govern, els tinents d’alcalde, les dedicacions i les retribucions dels regidors i regidores.

El primer punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació de les periodicitats del règim de sessions del ple, que se celebrarà bimensualment el primer dimarts dels mesos imparells a les nou del vespre. Pel que fa a la Junta de Govern Local, es va aprovar celebrar-la amb una periodicitat setmanal els dimarts a les 20.30h, i  es van delegar competències del Ple “per garantir agilitat en la presa de decisions i donar sortida a les necessitats del municipi de tots els temes que afecten el dia a dia i que es poden delegar” va explicar David Font, alcalde del municipi.

Font va donar compte de les tinences d’alcaldia, amb Lurdes Roset com a primera tinent d’alcalde amb una dedicació del 30%, Lluís Vall, segon tinent d’alcalde amb una dedicació del 60%, i Jordi Macià, tercer tinent d’alcalde, amb una dedicació del 60%.

CARTIPÀS

Font va explicar que tots els regidors participen en àrees de treball, i que algunes àrees, com ara atenció a les persones, que afecten directament el dia a dia del municipi,  s’han disgregat per reforçar-les més, “com ens vam comprometre en campanya electoral”. 

Alcaldia gestionarà les àrees de Goven Obert, Gestió Pressupostària i Tributària i Agenda Urbana.

Lurdes Roset, primera tinent d’alcalde, les àrees d’Educació i Talent, i Recuros Humans.

Lluís Vall, segon tinent d’alcalde, Cultura, Festes i Patrimoni, Turisme i Projecció del municipi i Projectes europeus.

Jordi Macià, tercer tinent d’alcalde, Promoció Econòmica, Ocupació, Comerç i fires.

Aina Alarcon, Joventut i Salut.

Teresa Terricabres, Drets Socials i Ciutadania.

Miquel Serra, Esports i Activitat Física.

Gerard Iglesias, Espai públic i barris, Seguretat i Emergències.

Pere Teixidor, Servies Urbans, Entorn Natural i primer sector

Marisa Bisbal, Comunicació i Drets Digitals, Polítiques d’igualtat.

Ramona Sàez, Civisme i Projectes Comunitaris, Gent Gran.

ORGANIGRAMA

RETRIBUCIONS

El Ple també va aprovar les retribucions per assistència als òrgans col·legiats, amb 170€ per assistència al Ple, a la Junta de Govern Local, i a la Comissió de comptes.

Pel que fa als regidors amb dedicació, la tinent d’alcalde rebrà una retribució de 10.651,75€, i el segon i tercer tinents d’alcaldes de 21.303,75€.

PERSONAL EVENTUAL

En l’últim punt de l’ordre del dia es va donar compte del nomenament de Georgina Camps com a càrrec de confiança o d’assessorament en temes de comunicació, alcaldia i coordinació de regidories, amb una retribució de 31.921,26€.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a