Gironella aprova un pressupost de 8,4 milions d’euros per a l’any 2024

 1220 generica placa ajuntament

El pla d’inversions representa un 40% del pressupost

El Ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar, en sessió extraordinària, el pressupost municipal de l’any 2024, que serà de 8.405.336,33€, dels quals, 3.384.921,24€ corresponen a inversions. David Font, alcalde i regidor d’Hisenda, va explicar que el pressupost ha tingut un creixement vegetatiu respecte el de l’any 2023, només d’un 0,75%, mantenint l’import de les inversions a nivells similars.

El pressupost contempla un augment dels ingressos de l’Ajuntament, fruit de la modificació de les ordenances fiscals, l’actualització dels padrons i projectes urbanístics de noves construccions prevista a la zona residencial de les Eres. Les despeses incorporen els augments prevists tant del sous del personal , marcats pel Govern Espanyol,  com de l’IPC en la resta de despeses i serveis ordinaris.

Pel que fa a les inversions, s’hi incorporen algunes actuacions planificades durant el 2023, però que no ha sigut possible tirar-les endavant, i se n’hi incorporen de noves. L’alcalde va destacar, com “un dels projectes més importants, que permetrà garantir l'accés a l'habitatge a un preu de lloguer assequible, captar i retenir persones joves que es volen emancipar i, per tant, rejovenir la piràmide d’edat del municipi” la primera fase de la construcció d’habitatges de lloguer accessible, a la zona de les Eres, l’ampliació de la zona d’autocaravanes amb 6 places noves, més punts de llum i zona d’ombres, o la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en edificis municipals per seguir amb la transformació verda.  En l`àmbit esportiu, finalitzar l'equipament de l'edifici de serveis de la piscina municipal, la nova il·luminació del camp d'esports municipal o la construcció d'un pumptruck. En temes de sostenibilitat també està prevista la posada en marxa d’una mini deixalleria mòbil itinerant, que es desplaçarà a tots els barris del municipi, i millores en la xarxa d’aigua que permetran millorar el servei i fer un consum més eficient, així com també la digitalització de la gestió i control dels consums.

LLISTAT D’INVERSIONS

INVERSIONS1

INVERSIONS2

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a