El ple municipal aprova per unanimitat l’ordenança per la gestió dels residus a Gironella

El ple municipal aprova per unanimitat l’ordenança per la gestió dels residus a Gironella

Tots els regidors d’ambdós grups polítics també donen suport al reglament dels agents locals sol·licitat pel cos municipal des de fa temps

El ple de l’Ajuntament de Gironella ha aprovat per unanimitat l’ordenança per la gestió dels residus que permetrà unificar els criteris comarcals pel que fa a la gestió dels residus, sobretot fent referència als que són gestionats pel Consell Comarcal del Berguedà.

Aquest document, segons ha explicat l’alcalde, David Font, detalla tot el tipus de residus que existeixen, les modalitats que es poden aplicar i alhora si cal obrir expedients sancionadors per incompliments de normativa, dels que també se n’ocuparia de gestionar-ho l’ens comarcal.

Els regidors d’ambdós grups municipals, CiU i ERC, també van aprovar unànimement el reglament dels agents locals que ha redactat el mateix cos i que, entre d’altres, posa en valor la seva tasca que no sempre està ben valorada per la ciutadania. Així, els apodera per les tasques de vigilància, prevenció i informació al municipi i la coordinació amb altres cossos de seguretat. Amb l’aprovació d’aquest reglament es compleix la voluntat dels agents locals que feia temps que en reclamaven la seva aprovació.

Una comissió de delimitació treballa per delimitar de nou els termes municipals de Gironella amb Olvan

La sessió també va servir per ratificar la comissió de delimitació amb els vots favorables de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició. L’aprovació va servir per nomenar els representants polítics i funcionaris per la delimitació del terme municipal amb Olvan, ja que la Generalitat de Catalunya ha iniciat els tràmits per definir de nou els termes municipals d’ambdós municipis veïns.

Font ha detallat que aquesta comissió porta diversos mesos reunint-se per indicacions del Departament de Governació sense tenir una proposta consensuada a dia d’avui.

El grup d’ERC va presentar una moció per la millora de la Deixalleria mòbil que va ser retirada pel mateix grup després de debatre’n el contingut. Aquesta instava al govern a ampliar els descomptes en els rebuts d’escombraries municipals i alhora oferir un servei de recollida de voluminosos a domicili.

Després d’analitzar-la es va considerar que calia diferenciar entre els comportaments incívics a les illetes de reciclatge i alhora els qui tenen dificultats per accedir a la deixalleria mòbil, i a conseqüència, rebre bonificacions en els tributs de les escombraries.

Per aquest motiu es va aplaçar el debat del percentatge de les bonificacions a quan es porti a terme el ple d’ordenances i pressupost municipal a finals d’any.

La segona moció proposava a l’Ajuntament aplicar als treballadors públics el salari mínim de 1.000 euros, en l’anomenat “Anem a 1000”, i al mateix temps garantir que les empreses que treballen pel consistori també ho apliquin.

El grup de CiU va voler deixar clar que els treballadors municipals ja cobren aquest salari mínim després que el passat mes de febrer s’apliqués el nou conveni. Tot i això, es va comprometre a posar una clàusula social per les futures licitacions públiques que surtin del consistori, però no en la gestió dels proveïdors del dia a dia, davant la impossibilitat de control sobre aquests.

Per tant, aquest va ser el punt de la moció que va quedar aprovar per unanimitat i que incentivarà que els proveïdors municipals que ho apliquin.

En el torn de precs i preguntes es va demanar sobre la fibra òptica, l’aplicació per a dispositius mòbils de Gironella, les peticions dels fons FEDER, una estimació d’al·legacions d’una multa de trànsit i per la situació legal de la Llar d’infants privada de Viladomiu Nou.

Podeu veure el ple municipal en vídeo aquí

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a