El Cap del Pla decideix ubicar la pista esportiva a la zona del Cementiri

20170508 cementiri

Entre divendres i dissabte van votar 159 persones, i la majoria han optat per l’opció que implica construir la nova pista a l’emplaçament ‘A’

El barri del Cap del Pla tindrà una nova pista esportiva a la zona del Cementiri. És el resultat de la consulta organitzada per l’Ajuntament de Gironella entre els veïns de la zona, que van poder exercir el seu dret a vot el passat divendres i dissabte.

De les 421 persones empadronades al barri, 159 van votar a la consulta, el que representa un 37,76 % de participació. D’aquestes, el 54,7 % s’han inclinat per l’opció ‘A’ que preveu iniciar la licitació de les obres aquesta mateixa setmana. Es tracta d’un terreny municipal de 2.800 m2 i ja qualificat per construir-hi la pista esportiva. Com s’havia anunciat, aquesta opció no implicava cap temps d’espera per iniciar la construcció ni tampoc cap pagament addicional al pressupostat. El resultat de la votació és vinculant, i durant el Ple celebrat just després de l’obertura de l’urna s'han proclamat els resultats.

Per l’alcalde de Gironella, David Font, és especialment destacable el fet que la consulta s’hagi apropat al 40% de participació, “més tenint en compte que les dades habituals en aquests tipus de consultes no superen en cap cas el 20% en molts municipis”. Font explica que “vista l’experiència positiva” l’ajuntament “seguirà  apostant per fer consultes en un futur”. L’Alcalde posa especialment de relleu, també, la importància d’haver pogut prendre la decisió sobre l’emplaçament de la nova pista esportiva “de forma conjunta”.

Alliberar la reinversió del superàvit

Durant el Ple municipal també s'ha aprovat per unanimitat una moció de l'ACM que demana poder invertir el superàvit municipal en les necessitats que es considerin més importants, i no només en "inversió financera sostenible", tal com obliga la legislació espanyola. Podeu llegir el text clicant aquí.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a