Gironella implanta millores en la gestió de les places de les llars d’infants

20170606 ple

Durant el ple municipal també es van aprovar la regulació dels preus màxims i mínims per a les activitats organitzades des de l’Ajuntament

El ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar ahir per unanimitat les noves taxes de les llars d’infants municipals, pactades entre la regidoria d’Ensenyament i l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA). L’alcalde i responsable de l’àrea, David Font, va explicar que s’ha establert una mensualitat de 176 € mensuals, amb una bonificació del 37,5% pels alumnes empadronats a Gironella. Així, el preu serà de 110 € pels gironellencs, 2,5 € més que l’any anterior. Amb aquesta diferenciació, va explicar Font, s’intenta “garantir al màxim” les places pels alumnes de Gironella, després de detectar que “per les circumstàncies de les llars d’infants del voltant, hi pot haver una demanda important” a les de Gironella. De fet, Font va confirmar que “amb les preinscripcions actuals ja hi ha gairebé totes les places plenes”. Pel que fa al servei de menjador, el preu es fixa en 4,95 € diaris, només 15 cèntims més que l’any anterior.

També com a novetat, l’Ajuntament, l’AMPA i les direccions dels centres han acordat que les reserves de plaça només es puguin allargar durant 60 dies, prevenint així que algunes famílies puguin passar llargs períodes ocupant una plaça però sense portar el fill a la llar d’infants. Font va explicar que amb aquesta decisió es dóna l’oportunitat a altres famílies perquè puguin matricular els seus fills. Amb aquest conjunt de mesures, l’Ajuntament pretén seguir millorant el servei i seguir sent corresponsable del seu sosteniment econòmic. En aquest sentit, Font va assenyalar que l’Ajuntament de Gironella compleix amb el criteri general, segons el qual els ajuntaments han de cobrir al voltant d’un 30% del total del cost. En aquest cas, un 66% del cost es repercuteix a les famílies, mentre que l’Ajuntament assumeix el 34% restant. Actualment, el cost real se situa en els 3.770 €/any per cada plaça de lactant, i 2.595 €/any per les places de P1 i P2.

Taxes per a activitats municipals

Un altre dels punts principals de l’ordre del dia va ser l’aprovació de les taxes que s’apliquen a les activitats promogudes en serveis municipals, després que l’Ajuntament hagi assumit la gestió directa de la programació de la Llar, les activitats de la piscina –des de l’any passat– i algunes activitats de Festa Major, entre altres casos. La proposta, aprovada per unanimitat, és molt àmplia pel que fa als preus mínims i màxims, cosa que permet adaptar els preus a cada activitat.

En aquest sentit, el portaveu d’ERC, Albert Xoy, va preguntar a l’equip de govern sobre els criteris que es seguiran per fixar cada preu. La responsable d’esports, M. Àngels Sallés, va detallar que la seva àrea organitza des d’activitats populars amb preus simbòlics d’un euro, fins a abonaments de temporada a la piscina que arriben als 63 €. En el cas de Cultura i Atenció a les Persones, els regidors Lluís Vall i Teresa Terricabres van explicar que els preus varien en funció de les tarifes dels monitors de les activitats, o del nombre de sessions que s’ofereixen. La taxa preveu preus d’entre 10 i 50 € per les activitats de la Llar, d’entre 1 i 70 € per les activitats esportives, i d’entre 1 i 40 € per a cultura i festes.

Moció sobre l’increment de l’impost dels terrenys de Naturalesa Urbana

L’equip de govern i el grup municipal d’Esquerra van aprovar per unanimitat una moció relativa a l’Impost sobre l’increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU), per tal d’instar el Govern de l’Estat a compensar els Ajuntaments pels efectes retroactius de la sentència, que obliga els governs municipals a abonar les possibles reclamacions fruit d’una legislació errònia.

Aparcament a Gironella

En el torn de preguntes, el grup municipal d’ERC va interessar-se per l’estat dels aparcaments a Gironella. En aquest sentit, el regidor de mobilitat Josep Maria Castellà va detallar que el nou aparcament del supermercat que es construeix a la plaça de l’Estació serà obert no només pels clients de l’establiment, i que es mantenen contactes amb alguns propietaris privats amb la intenció de crear fins a 70 noves places d’aparcament. 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a