Gironella reclama la llibertat dels presos polítics i mostra el rebuig a la intervenció de l’autonomia de Catalunya

ple extraordinari mocions

Sessió extraordinària urgent del ple municipal

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Gironella va aprovar ahir per unanimitat la moció per la Llibertat dels Presidents de l’Assamblea Nacional Catalana (ANC), i d’Òmnium Cultural, la moció per Aturar la Suspensió de l’Autonomia de Catalunya,i la moció per la República Catalana.

El ple respon a la crida de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) a aprovar una moció de rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. L’Ajuntament de Gironella va mostrar el ple suport al Govern de Catalunya i a les seves institucions, ara amenaçades per l’acord entre PP, PSC i C’s per la suspensió de l’autonomia de Catalunya, a fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’Octubre.

El consistori  també va aprovar la moció per la Llibertat del Sr. Jordi Sànchez, president de l’ANC, i del Sr. Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, detinguts i posteriorment empresonats per un suposat delicte de sedició des del dilluns 16 d’octubre, es va declarar la vulneració de les llibertats de les persones i es va manifestar la persecució de la lliure expressió i del dret a decidir.

L’oposició va presentar la moció per la República Catalana, en que es va donar suport al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya, i es va instar a fer efectiva i proclamar clarament i solemne la república Catalana. Es van declarar persones non grates al municipi de Gironella, per la seva actuació els dies 1, 16 i 21 d’octubre els següents senyors: Mariano Rajoy, president del Govern Espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria vicepresidenta del Govern Espanyol, Jose Manuel Maza, Fiscal General de l’Estat, Pedro Sanchez, secretari General del PSOE, Josep Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya; Diego Pérez de los Cobos Orihuel, tinent – coronel de la guàrdia civil espanyola com a director tècnic de l’operatiu de les forces policials espanyoles per reprimir el dret a vot l’1 d’octubre; Felipe VI de Borbon rei del Regne d’Espanya i cap suprem de les forces armades, i Albert Rivera, president de Ciudadanos.

 

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a