Gironella aprova definitivament el pressupost pel 2018

 0803 ple

El pressupost contempla més de 2,7 milions d’euros en inversions

En el ple celebrat ahir a la nit a l’Ajuntament de Gironella el consistori va aprovar definitivament el pressupost de l’any 2018, la moció per la millora de les pensions, la moció en defensa de l’escola catalana i del model d’immersió lingüística, i la moció presentada per CCOO i UGT de suport a la dona.

APROVACIÓ DEFINITVA PRESSUPOST

L’equip de govern va presentar el pressupost municipal per a l’any 2018 el passat mes de febrer durant el ple ordinari, i va comptar amb els vots favorables de l’equip de govern i els vots en contra de l’oposició.

Un cop presentades les al·legacions per part de l’oposició, l’equip de govern les ha desestimat per diferents motius: el primer és perquè el pressupost presenta presenta equilibri pressupostari i sense dèficit en la gestió ordinària del dia a dia, mentre que les esmenes plantejades comportarien començar l’exercici amb dèficit inicial; i per altra banda perquè el projecte sota el qual es presentaven les al·legacions és un dels projectes de mandat sota el qual l’equip de govern es va comprometre davant la ciutadania.

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya va voler aprofitar l’ocasió per parlar de l’endeutament de l’ajuntament, i David Font, alcalde de Gironella, va recordar que s’ha reduït el deute, als bancs i en proveïdors, en més de 2,4 milions d’euros des del 2011, i que cap de les inversions realitzades l’any 2017 s’ha fet amb endeutament, sinó amb romanent de tresoreria.

El pressupost, que segueix les línies iniciades l’any 2012, garanteix serveis bàsics i prioritza el manteniment de carrers i places, promociona el comerç i l’activitat industrial del municipi, genera activitats culturals i festes innovadores, i dona suport a les famílies que més ho necessiten. Contempla més de 2,7 milions d’euros en inversions, una quantitat superior que els anys anteriors, que permetran, entre altres, la construcció de l’estació d’autobusos i la reforma de la Plaça de l’Estació. En total, el pressupost del 2018 és de 6.599.902,02€.

MOCIÓ PER LA MILLORA DE LES PENSIONS

En el ple celebrat ahir també es va aprovar la moció per la millora de les pensions per aconseguir unes pensions dignes i millorar el sistema de pensions d’acord amb el Pacte de Toledo.

MOCIÓ PER LA DEFENSA DE L’ESCOLA CATALANA I DEL MODEL D’IMMERSIÓ LINGÜISTICA

Un cop més, el ple va aprovar una moció en defensa de l’escola catalana i del model d’immersió lingüística. La moció s’ha aprovat davant els interessos del govern espanyol en segregar els alumnes en funció de la llengua. L’ajuntament rebutja aquest model i dona suport a seguir treballant i donant suport per mantenir el model educatiu actual.

MOCIÓ DE SUPORT A LA DONA

Els sindicats UGT i CCOO van presentar una moció per defensar la igualtat salarial d’homes i dones, reduir la diferència i la discriminació salarial, que es va aprovar per unanimitat.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a