Gironella actualitza l’ordenança sobre tinença d’animals i aprova el reglament regulador d’aparcament

ple abril

S’aproven per unanimitat tots els punts del dia

En la sessió plenària celebrada dilluns 9 d’abril l’ajuntament va aprovar per unanimitat l’ordenança reguladora sobre tinença, protecció i control dels animals, i el reglament regulador del servei públic d’estacionament de vehicles a motor de la via pública sota control horari limitat zona vermella. A més, també es van aprovar les festes locals de l’any 2019 i una moció per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol.

ORDENANÇA REGULADORA SOBRE LA TINENÇA D’ANIMALS

Mª Teresa Terricabres, regidora de salut pública, va presentar una ordenança actualitzada degut a canvis en la regulació de la normativa i la situació actual de la tinença d’animals. La nova ordenança, a més d’actualitzar les sancions a euros, contempla la gestió de les colònies de gats i vetlla per la protecció dels animals domèstics.

Terricabres, va aprofitar per destacar que en l’últim any el consistori ha fet varies campanyes de civisme i salut pública, com ara la identificació d’animals subvencionada amb xips o l’esterilització de gats de carrer, que ha permès tenir 3 colònies de gats controlades al municipi. A més, va assegurar que la nova normativa permetrà seguir treballant en aquesta direcció, i amb més garanties.

La regidora, responent a una pregunta de l’oposició, va explicar que l’ordenança també regula l’acollida d’animals trobats al carrer i la seva protecció fins a ser traslladats a la protectora o recollits pels seus propietaris.

 

REGLAMENT REGULADOR DE L’ESTACIONAMENT

El ple de l’Ajuntament de Gironella també va aprovar el reglament regulador del servei públic d’estacionament de vehicles a motor de la via pública sota control horari limitat zona vermella que contempla la creació d’una zona d’aparcament preferent per a residents al Nucli Històric. 

Aquesta zona d’aparcament permet a un resident estacionar-hi el seu vehicle sense moure’l un màxim de vuit dies, i els no residents podran estacionar-hi el temps màxim que indiquin els corresponents senyals d’estacionament (1,30h), utilitzant el rellotge de control horari.

Albert Xoi, regidor d’ERC, va destacar que degut a les últimes reordenacions de la circulació a Gironella s’han perdut plaçes d’aparcament. David Font, alcalde de Gironella, va explicar que hi ha més modificacions contemplades que permetran guanyar aparcaments, i que les reordenacions han permès guanyar seguretat i facilitar la circulació a la Vila.  Josep Mª Castellà, regidor de seguretat ciutadana, va recordar a Cal Bassacs s’han guanyat moltes places d’aparcament, i va destacar que legalment no se n’ha perdut cap.

 

FESTES LOCALS 2019

Dilluns, també es van aprovar els festius locals per a l’any 2019. L’equip de govern va proposar seguir amb les festes locals dels últims anys,el dia 25 d’abril, coincidint amb Sant Marc, i el 19 d’agost, dilluns de Festa Major.

 

MOCIÓ PER A L’ALLIBERAMENT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN DELS EXILITATS

Govern i oposició també van coincidir en l’aprovació de la moció per a l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol.

La moció, presentada per l’Associació Catalana de Municipi i la Societat Catalana de Municipis, destaca l’augment de persones privades de llibertat ja sigui perquè estan a la presó, o a l’exili, i exigit la llibertat immediata dels presos polítics, i garantir el retorn dels exiliats sense un judici. A més, denuncia la manca de llibertats i la no separació de poders.

Aquesta moció, es farà extensiva a totes les entitats de Gironella i aquelles que ho desitgin s’hi podran afegir.  

A la part de control, no hi va haver cap prec ni pregunta del grup municipal d’ERC a l’equip de govern.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a