La situació política del país marca el ple del mes d’octubre

ple municipal 

El ple es va celebrar dimarts 1 d'octubre

El ple de l'Ajuntament de Gironella, va llegir, a l’inici de la sessió, el manifest del Món Local en el segon aniversari del primer d’Octubre i va aprovar la moció en suport a les persones detingudes per “l’operació judes” el 23S i contra la repressió al moviment independentista. El ple, també va aprovar les ordenances fiscals per l’any 2020.

A l’inici del ple, David Font, alcalde de Gironella, va llegir el Manifest del Món Local en el segon aniversari del primer d’Octubre per denunciar la persecució policial i judicial constant a ciutadans, entitats socials, electes locals i als representants al Govern i al Parlament, i ratificar en demanar una solució política i no policial i judicial a la situació de Catalunya. Amb aquest manifest, l’ajuntament, es va adherir a la declaració de la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya del 16 de setembre denunciant la voluntat de criminalització del moviment independentista per part de l’Estat Espanyol i que es deixin de vulnerar fonamentals i la presumpció d’innocència per part dels jutges i policies. A més, s’insta als grups parlamentaris, partits polítics i representants de la societat civil a comptar amb la participació activa dels ens locals en el disseny del futur polític del nostre país.

El Grup d’Esquerra Republicana va demanar incloure amb caràcter d’urgència la moció en suport a les persones detingudes per “L’operació Judas” el 23S i contra la repressió al moviment independentista, que es va aprovar amb els vots de l’equip de govern i l’oposició. La moció demana mostrar el suport de l’ajuntament a tota la ciutadania que es manifesta en defensa dels drets civils i polítics i contra la repressió i persecució política, i manifestar la solidaritat amb el patiment de les persones detingudes, les seves famílies i entorn.

L’equip de govern també va presentar les ordenances fiscals per l’any 2020, i va aprovar la modificació de l’ordenança fiscal número 1, de l’impost sobre béns immobles, la número 26, taxa de prestació de serveis en la piscina municipal, en la que es va afegir un nou abonament per a joves, i la número 29, taxes per recollida, tractament i eliminació d’escombraries i altres residus sòlids urbans, eliminant el 5% de bonificació si es genera un major recollida selectiva que la mitjana de la comarca, però mantenint les bonificacions per l’ús de la deixalleria mòbil.

Al torn de precs i preguntes, Albert Xoy, cap de l’oposició, va preguntar per les obres de la plaça de l’estació, la manca de bosses a les papereres ubicades a la via pública, i pel nou vehicle del servei de neteja. David Font, va respondre que la nova plaça de l’estació s’aniria obrint progressivament a mesura que les obres es finalitzin, i va destacar que el nou parc infantil no està obert perquè falta instal·lar-hi dues pèrgoles i alguns elements de seguretat. Pel que fa a l’ús de bosses d’escombraries a les papereres, Josep Camps, regidor de Sostenibilitat, va explicar que és la pròpia empresa de neteja qui les col·loca, i que en les properes setmanes s’estrenarà el nou vehicle per la neteja de carrers.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a