L’Ajuntament de Gironella dona llum verda a crear el Consell Local de Salut

plaça de la vila 

El ple es va celebrar de forma virtual

El Ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar ahir per unanimitat la cessió del terreny on ha d’anar ubicada la futura estació d’autobusos, la creació del reglament del Consell de Salut del Municipi i la moció per una recuperació socioeconòmica des de la proximitat.

El primer punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació de la cessió gratuïta de domini d’un terreny de 1.505m2 a la Generalitat de Catalunya per poder-hi ubicar l’estació d’autobusos del municipi. Inicialment ja s’havia fet aquesta cessió, que la Generalitat no va acceptar perquè les dimensions no eren suficients per poder-hi emplaçar l’estació. Després de fer una modificació urbanística i qualificar el terreny d’equipaments, s’ha procedit a fer-ne la cessió i així poder agilitzar el procés de construcció, va explicar David Font, alcalde del municipi.

El segon punt es va centrar en la creació del reglament del Consell de Salut del Municipi. Teresa Terricabres va explicar que aquest document és necessàri per poder crear el Consell de Salut, que comptarà amb representació institucional, ciutadana i professionals sanitaris. Aquest nou òrgan serà l’agent coordinador i vetllarà pel compliment del Pla Local de Salut, aprovat l’any 2019.

L’últim punt va ser l’aprovació de la moció per una recuperació socioeconòmica des de la proximitat. Arran de la crisi provocada per la Covid-19 s’han pres mesures per afrontar la recuperació socioeconòmica en els propers mesos. La moció demana al Govern de l’estat flexibilitzar la regla de despesa i l’estabilitat pressupostària així com les mesures de contractació pública per dotar de major agilitat la capacitat per impulsar mesures de reactivació. També es demana que els Ajuntaments puguin disposar de la totalitat del superàvit generat l’any 2019 i els romanents dels anys anteriors.

Al torn de precs i preguntes, Lurdes Roset, regidora d’Educació, responent a Albert Xoy, cap de l’oposició, va explicar que des del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya han cobert amb ordinadors i dispositius de connexió a internet els cursos més crítics, 6è de primària, 4rt d’ESO i 2n de Batxillerat. Des de l’Ajuntament es va fer una valoració amb els centres educatius dels alumnes que tenien necessitat, es van detectar varis casos, i des del consistori s’han facilitat 4 ordinadors i 8 punts de connexió a internet per alumnes de 3r de primària a 2n de batxillerat.

Per veure tot el contingut del ple, clica a l'enllaç

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a