Gironella aprova una inversió de 6,5 milions d’euros a la xarxa d’aigua municipal

 

Aquesta inversió està prevista en un termini de 15 anys

El Ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar ahir el Pla Director del servei municipal d’abastament d’aigua que contempla una inversió de 6,5 milions d’euros en els propers 15 anys que permetrà renovar completament la xarxa d’aigua del municipi. David Font, alcalde del municipi, explica que l’equip de govern creu que és una necessitat que el servei d’abastiment d’aigua sigui provisionat per l’ajuntament, i així poder preservar que sigui un servei públic i de qualitat, així com mantenir el compromís de seguir amb la dinàmica d’inversions en aquest servei.

Un altre dels punts de l’ordre del dia va ser l’aprovació del conveni de col·laboració amb el Servei Català de Transit perquè els Mossos d’Esquadra puguin sancionar infraccions al municipi de Gironella. Aquest conveni està actiu des del 2008, i s’ha de renovar cada 4 anys.

L’últim punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació de les ordenances fiscals per l’any 2021. David Font, alcalde i regidor d’hisenda, va explicar que després de fer un anàlisi de les ordenances i sent conscients de la situació que s’està vivint, l’equip de govern planteja la modificació de 3 ordenances.

La primera modificació fa referència a la taxa d’ús de locals públics, concretament, incrementar la taxa d’ús dels equipaments municipals de 20€ a 22€ per a privats, aprovar una taxa de 150€ per a la celebració de casaments civils a l’Espai Santa Eulàlia, i la creació d’una nova taxa de 40€ per grup pel nou Escape Room, ubicat a la Torre de l’Amo, i de 20€ per grups escolars.

La segona modificació d’ordenances va vinculada al pla director del servei municipal d'aigua. Per tal de poder assumir les inversions de millora de la xarxa d’aigua, es va aprovar un augment de 0,05 cèntims per metre cúbic i tram de consum. “Això, suposaria un increment de 0,75 cèntims al trimestre al 60% dels ciutadans” explica David Font, i permetria que l’any 2021 l’ajuntament pogués fer una inversió al voltant dels 360.000€ a la xarxa d’aigua.

La última modificació afecta a la >taxa de residus domèstics. L’any 2017 fruit d’un consens dels municipis de la comarca es va tirar endavant la implementació del sistema de recollida porta a porta. Enguany, el Consell Comarcal del Berguedà ha aprovat apujar la taxa de residus domèstics i comercials a tots els municipis. Per tal de poder mantenir els descomptes de la deixalleria mòbil, i tenint en compte que el servei és deficitari, el ple va aprovar la modificació de la taxa de residus domèstics, però no comercials. David Font, va explicar que tot i aquest augment en la taxa, si els ciutadans utilitzen un sol cop la deixalleria mòbil aquest augment queda neutralitzat.

Tant el Pla Director de l’Aigua com també el conveni amb el Servei Català de Trànsit van ser aprovats per unanimitat, si bé les Ordenances Fiscals per a l’exercici 2021 van aprovar-se amb els vots favorables de l’equip de govern.

També per fer front a la situació actual que viu el comerç i la restauració del municipi, s’ha aprovat una nova línia de subvencions directes al teixit comercial del municipi i poder subvencionar una part de la taxa de recollida d’escombraries als establiments que es van veure obligats a tancar arran de la Covid-19, que oscil·larà entre el 17% i el 25% de la taxa que ja han liquidat.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a