Gironella presenta els actes de la Setmana Internacional de les Víctimes de l’Holocaust

 

Els actes començaran el 25 de gener i s’allargaran fins el diumenge 31

Lluís Vall, regidor de cultura, ha presentat avui els actes de la Setmana Internacional de les Víctimes de l’Holocaust, que se celebraran del 25 al 31 de gener, en motiu de la celebració del dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust, el 27 de gener.

Vall ha explicat que aquesta programació és un projecte de memòria històrica que es va iniciar l’any 2018 amb la recerca i col·locació de les primeres Stolpersteine a Gironella, i que gràcies a la col·laboració de l’IES Pere Fontdevila i del gironellenc Xavier Valls, s’ha pogut crear un programa d’actes complert per donar a conèixer el context bèl·lic i el conflicte social de l’època.

Els actes començaran dilluns amb la inauguració del projecte fotogràfic “De Gironella a Mauthausen” al Passeig de Cal Metre, l’espai dedicat als projectes de memòria històrica del municipi. “És un treball molt ben aconseguit, que combina la història del municipi amb els fets ocorreguts a Mathausen”, ha explicat Vall. Dimarts l’Assumpta Montellà oferirà una conferència sobre el llibre “La maternitat d’Elna” a l’Espai Santa Eulàlia; dimecres es farà un acte institucional en el que s’inagurarà el nou mural de l’artista Chema Rico, que recorda les persones que van fer camins a l’exili; dijous Enric Garriga, de l’Amical de Mauthausen, oferirà una conferència sobre “La lluita per la memòria d’avui”; divendres es projectarà la pel·lícula “El fotografo de Mauthausen” al Local del Blat; dissabte la companyia berguedana Tràfec Teatre representarà l’obra de teatre “Assaig T4”; i diumenge es tancaran els actes amb un recorregut pel nucli històric amb Xavier Valls i Rosa Serra.

Entrades

Divendres 29. 19.00h El fotógrafo de Mauthausen

Dissabte 30. Teatre - Assaig T4 de Tràfec Teatre.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a