Gironella incia Camins d'anada, un projecte artístic comunitari basat en les migracions

0411 camins anada

Les persones participants culminaran el projecte amb una exposició artística

 

Aquest dijous dia 3 de novembre s'ha iniciat la primera trobada entre gironellencs i gironellenques que porten des de diverses generacions a la Vila i nouvinguts que en algun moment o altre han decidit arrelar-hi. El projecte consisteix en realitzar 4 trobades grupals on l'objectiu és crear vincle entre les persones i poder conèixer les històries que hi ha darrera cada persona per entendre el seu fenomen vers la migració.

El tallers s’organitzen des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament amb la regidoria d'atenció a les persones així com l’equip de tècnics i les persones responsables  de la dinamització d'aquests tallers,  el col·lectiu ‘La caixa de vidre’, format pels bagencs Oriol Segon Torra, Quim Moya i Quim Torres.

Els i les participants viuran aquesta experiència mitjançant exercicis i dinàmiques vivencials que els ajudaran a posar-se en situació de les persones que decideixen migrar. També hi haurà propostes d’exercicis experiencials treballant a nivell simbòlic i finalment tractaran d’integrar les vivències a través de l’expressió artística en diferents disciplines. Els resultats del tallers es plasmaran en una proposta artística que es presentarà properament.

Lluís Vall, regidor de cultura destaca del projecte que "és una molt bona oportunitat per fer entendre a la gent que darrera d'aquelles persones hi ha unes històries personals que en molts casos no són fàcils, que a sobre quan arriben els ciutadans els estigmatitzem amb etiquetes,sense conèixer el seu context. El projecte té l'objectiu de poder  mirar-nos a les persones com a persones."

El grup de treball està conformat per a set persones provinents de les entitats culturals i set persones de diverses nacionalitats del municipi que al seu dia van prendre la decisió de migrar.

El projecte està subvencionat per la Diputació de Barcelona.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a