Gironella celebra la Setmana de la Memòria Històrica

fotografia dos persones presentant cartell

Se celebrarà del 22 al 28 de gener

L’Ajuntament de Gironella i l’Institut Pere Fontdevila organitzen una nova edició de la Setmana de la Memòria, que se celebrarà del 22 al 28 de gener al municipi, en motiu del dia internacional de l’Holocaust i la Prevenció de Crims contra la Humanitat.

El programa d’actes inclou activitats obertes a la ciutadania, i activitats exclusives per a l’alumnat de l’Institut Pere Fontdevila. La primera activitat oberta a tothom serà dilluns 22 de gener, a les 18.00h, a càrrec de l’historiador Daniel Raya Crespi, sota el títol “Memòria històrica, memòria democràtica, memòria local”, en la que es projectarà el documental Il nous faut regarder. Dimecres 23, també a les 18.00h, es projectarà el documental Carrera a Gusen d’Amical Mauthausen. Divendres 26 a les 12.00h del migdia se celebrarà l’acte institucional en record a les víctimes gironellenques als camps de concentració, a l’espai de memòria històrica del Passeig de Cal Metre, i a la tarda es presentarà el nou llibre Via morta d’Assumpta Montellà. El programa posarà el punt i final diumenge 28, amb la ruta guiada Gironella en temps de guerra (1936 – 1945) a càrrec de la historiadora Rosa Serra.

El cartell incorpora una il·lustració de l’alumne del centre, Julen Fernandez, guanyador del II Premi Amical de Mauthausen i altres camps al premi Francesc Boix a la millor creació artística.

 

cartell d'actes

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a