La Biblioteca de Gironella en ple funcionament

La Biblioteca de Gironella en ple funcionament

El nou equipament municipal tanca el mapa bibliotecari de la comarca i completa el servei cultural de la província de Barcelona amb un total de 222 biblioteques i 9 bibliobusos

La Biblioteca de Gironella ja es troba en funcionament des d’aquest dilluns 23 de març. La nova instal·lació, que ha arribat després de dècades de reivindicacions, ha estat inaugurada el passat dissabte 21 de març pel president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l’alcalde de Gironella, David Font, acompanyats de centenars de vilatans i vilatanes i la plana major de la política berguedana.

Amb la posada en marxa de la Biblioteca, una de les fites principals de l’actual equip de govern, s’inicia una nova etapa a Gironella ha dit l’alcalde, David Font. A més, afirma que s’ha deixat de ser un dels municipis majors de 5.000 habitants sense aquest equipament cultural bàsic vinculat a la Diputació de Barcelona. Un fet que promou una major cohesió social i garanteix un accés a la informació.

Durant la inauguració, l’alcalde de Gironella ha recordat el camí que s’ha recorregut per arribar fins a aquesta posada en marxa i ha tingut molt presents a totes les persones implicades en aquest projecte, algunes de les quals ja no hi són.

Amb un cost final d’1.495.000 euros, dels que la Diputació de Barcelona n’ha aportat més de 900.000 en concepte d’ajuts a la construcció, adquisició de fons documental i audiovisual, així com d’equipament informàtic, la Biblioteca de Gironella, que tanca el mapa bibliotecari del Berguedà, està pensada perquè tots els habitants del municipi i aquelles persones que en facin ús s’hi sentin còmodes.

La Biblioteca de Gironella dobla el fons documental que hi havia fins ara amb més de 25.000 volums incloent-hi diaris, revistes i altres tipus de documents

El nou servei, que segons Font té la funció d’esdevenir el punt central de la cultura del municipi, està ubicat en un edifici de nova construcció i compta amb una superfície útil de prop de 1.000 metres quadrats repartits en dues plantes.

Francesc Puig, director de l’equipament, ha elogiat la nova instal·lació explicant que les biblioteques no només són un lloc de foment de la cultura, la lectura i el lleure si no que les seves funcions van més enllà i s’ha d’atendre a les noves necessitats. Per això, es necessiten bons espais, moderns i adequats com la Biblioteca que s’acaba d’inaugurar.

Per la seva banda, Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, ha remarcat la importància de prioritzar en inversions culturals i s’ha mostrat satisfet per poder tancar el mapa bibliotecari a la comarca sumant el nou equipament de Gironella al mapa català, en què a la província de Barcelona es compta amb un total de 222 biblioteques i 9 bibliobusos.

Podeu consultar els horaris del nou equipament municipal i els serveis que s’hi ofereixen aquí.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a