DO catalanes i productors locals a una nova edició de la mostra gastronòmica i vitivinícola ‘Bdegust’

DO catalanes i productors locals a una nova edició de la mostra gastronòmica i vitivinícola ‘Bdegust’

L’Associació Cultural de la Font del Balç i l’Ajuntament de Gironella esperen atraure més de 1.200 persones

El vi, la gastronomia i la música tornaran a ser els protagonistes de la mostra gastronòmica i vitivinícola Bdegust que arriba a la novena edició aquest diumenge, 19 de juny, a la Font del Balç. Unes jornades en què s’hi agrupen diferents cellers de les diferents denominacions d’origen catalanes i elaboradors de productes de proximitat.

Karina Behar, membre de l'Associació Cultural de la Font del Balç (ACFB), ha explicat que enguany hi haurà 12 cellers assistents i que per tal que el públic visitant a la mostra pugui conèixer noves varietats es van rotant. Així, aquest any es comptarà amb la presència de la DO Cava amb Gran Sativa-Mas Oliver, DO Conca de Barberà amb Vins de la Pedra, DO Costers del Segre amb Comalats, DO Empordà amb La Vinyeta, DO Montsant amb Capçanes, DO Pla de Bages amb Fargas Fargas, Heredat Oller del Mas, Can Serra dels Exibis i Sanmartí, DO Priorat amb Castellet, DO Terra Alta amb Altavins i de Navàs, les Vinyas d’Empremta.

Behar ha concretat que els elaboradors de proximitat seran Ca l’Armenter, Cal Rafilat, Formatges Blancafort, Formatges Mas d’Eroles, Forn el Cruixent i Gotim. A més, s’ha convidat la Cervesa Gatagraz d’Osona i el restaurant Niu Nou de Bagà.

Els tiquets es posaran a la venda el mateix diumenge i també es podrà participar en tastos de maridatge de vins i formatge a càrrec de Laia Pont i Marc Martin o tastos de vins a cegues amb Sílvia Culell

El regidor de Cultura, Lluís Vall, ha explicat que els diferents assistents al Bdegust podran gaudir de la música de WOM a l’hora del vermut, l’animació de DJ Zero al llarg de la tarda i el concert de cloenda amb Astrio, organitzat per la Berguedana de Jazz. D’aquesta manera, la degustació de vins i cerveses i l’oferta gastronòmica es fusionarà amb actes de cultura per a tota la família, com tallers per a la quitxalla i el concurs de fotografia mitjançant Instagram.

David Font, alcalde de Gironella, ha matisat que la mostra pot tirar endavant gràcies a la implicació de moltes persones i entitats que conjuntament amb l’ACFB hi treballen des de fa mesos. Font considera que el Bdegust està plenament consolidat i és un referent a la comarca que ajuda a promocionar els productes del Berguedà.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a