La festa de Sant Marc innova en el format i incorpora l’espectacle infantil ‘Els tres pèls del dimoni’

20170421 sant marc

Des de les 10 del matí l’ermita acollirà el tradicional vot de poble, la missa i l’esmorzar popular

Dimarts vinent, dia 25 d’abril, Gironella celebrarà un any més la festa de Sant Marc. Aquest any, com a novetat, la jornada comptarà amb una proposta innovadora pels més petits: aprofitant que és un dia de festa local i, per tant, també escolar, l’Ajuntament de Gironella ha programat l’espectacle ‘Els tres pèls del dimoni’ perquè els infants del municipi també siguin partícips de la festa d’una altra forma. L’espectacle començarà a les 11.30 h del matí davant mateix de l’ermita i serà gratuït per a tots els assistents.

Per altra banda, i com és tradició, la festa començarà a les 10 del matí amb el vot de poble, la missa i l’esmorzar popular de coca, xocolata i una taronja.

L’espectacle

‘Els tres pèls del dimoni’ és una proposta de teatre familiar a l’aire lliure de la companyia Festina Lente. L’obra està basada en una rondalla popular del folklore català, amb una posada en escena que remet els espectadors a les èpoques en que els actors es movien d’un poble a l’altre amb un carro que contenia tota la màgia del teatre. Els actors, a partir de màscares, titelles i música en directe, fan reviure una història d’amor entre el Narcís -el jardiner del regne de Bescambril- i la princesa, que no té el consentiment del Rei, el seu oncle malvat.

Projecte ‘Testimoni escènic’

La incorporació d’aquest espectacle a la festa de Sant Marc forma part de la nova programació del cicle Culturitza’t, que aquest any s’ha reforçat amb una important presència d’obres de teatre provinents del projecte ‘Testimoni escènic’.

Aquesta iniciativa ofereix residències gratuïtes per a projectes escènics que es trobin en la seva fase final de producció i facilita als artistes diverses preestrenes per tal de presentar l’espectacle en públic. Aquesta mateixa setmana, Testimoni Escènic (TE) ha obert la desena convocatòria dels ajuts.

L’Ajuntament de Gironella, juntament amb una desena d’ajuntaments de la Catalunya Central, dona suport a la iniciativa formant part de la Xarxa TE.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a