Viladomiu Nou recupera l’antic vial d’accés a la colònia amb la presència de Josep Rull

 0503 vial viladomiu nou 3

El nou vial disposa d’una zona per a vianants i ciclistes

Aquest cap de setmana, els veïns de Viladomiu Nou han estrenat el recuperat vial que havia estat l’accés principal a la colònia tèxtil, tancat des de l’any 2008 a causa d’una esllavissada. El nou vial, que serveix com a via de sortida de vehicles de la colònia, disposa d’una zona per a vianants i ciclistes.

0503 vial viladomiu nou 2

A l’acte d’obertura, celebrat diumenge 4 de març, hi ha assistit Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat del govern legítim de Catalunya. Rull, l’estiu del 2017, va gestionar la cessió del vial a l’ajuntament perquè es pogués fer l’obra d’arranjament i recuperar-lo.

Durant l’acte, David Font, alcalde de Gironella, ha destacat que la recuperació del vial era una acció reclamada pels veïns, i ha permès normalitzar la situació del vial tallat des del 2008. Font afirma la voluntat de l’ajuntament en que la zona connectés amb Viladomiu Vell, però també amb tot el municipi, i que fos accessible per vianants i ciclistes.

L’actuació ha consistit en fer l’arranjament del talús per evitar el despreniment de roques cap a la calçada, i així reduir el risc d’esllavissades. A més, s’ha creat una zona per vianants i ciclistes separada de la carretera i dotada d’il·luminació, i s’ha obert com a via de sortida de vehicles de Viladomiu Nou. L’obra ha costat 94.000€ i s’ha rebut una ajuda de la Diputació de Barcelona de 47.000€.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a