Gironella estrenarà nou edifici a la piscina municipal el 2023

render piscina

Les obres començaran a principis d’any

 
La piscina municipal de Gironella va posar el punt i final a la temporada el passat 5 de setembre amb 18.368 entrades registrades a l’equipament i el consistori ja té la vista posada en la propera temporada, quan s’inaugurarà el nou edifici de serveis a l’equipament.

vista entrada2

Aquest estiu ja s’ha adjudicat la redacció del projecte executiu de l’edifici al despatx d’arquitectes Jordi Cuní – Xavier Vancells Arquitectes SLP, els quals comptaran amb l'equip d'interiorisme de Mobles Solsona per portar-lo a la pràctica. “S’aposta per un edifici molt funcional, amb espais diferenciats que ens permetin fer ús del recinte sense que calgui posar-lo tot en funcionament. Un projecte sostenible i altament eficient, amb la fusta com a element principal, en línia amb el projecte de bioconstrucció que es treballa a nivell comarcal”, explica David Font, alcalde del municipi, que afegeix que aquest despatx ja ha fet reformes similars a les instal·lacions de l'Atlètic Terrassa Hockey Club, o al centre esportiu Berga Resort.

L’actuació contempla enderrocar l’edifici actual, i el nou edifici comptarà amb una zona de bar-restaurant, lavabos, dutxes i vestidors. A més, també s’habilitarà una zona amb gandules per a persones amb mobilitat reduïda. En total, seran 447 m2 de noves instal·lacions que milloraran l'experiència i els serveis que oferia fins ara l'equipament municipal.

L’ajuntament preveu que les obres començaran a principis de l’any 2023. A més, es construirà un petit edifici annex que donarà ús exclusiu als altres serveis actuals i futurs de la zona esportiva, amb lavabos i dutxes. Miquel Serra, regidor d’Esports, explica que aquesta renovació serà molt positiva, ja que l’edifici actual, construït fa més de 50 anys, oferia moltes limitacions.

Una aposta per ser territori de triatletes

La nova construcció també fa una aposta per dotar la comarca d'un espai de referència per a triatletes, creant un espai tancat per fer les transicions entre les diferents disciplines (natació, ciclisme i córrer). A banda, l'ajuntament està estudiant com anticipar i allargar la temporada d'estiu per a esportistes professionals i clubs que entrenen en aquest esport. "Sabem que el Berguedà vol ser un destí per promoure el turisme esportiu, i nosaltres tenim instal·lacions i uns entorns que permeten acollir disciplines que no tenim actualment", explica Miquel Serra.

 

Temporada 2022 en dades

La instal·lació va estar oberta al públic un total de 86 dies, de l’11 de juny al 4 de setembre.

De mitjana hi van accedir 213 usuaris al dia, amb un pic màxim durant l’onada de calor del juliol quan les entrades tenien un 50% de descompte. El mes amb més afluència de públic va ser el juliol, amb un total de 8.821 entrades registrades seguit de l’agost, 5.427, el juny, 3.652 i el setembre, 464.  D’aquestes entrades, 11.886 provenen d’usuaris i usuàries amb abonament de temporada, i la resta, 6.478 d’entrades diàries i packs de 15 dies. en total, s'han registrat uns ingressos de 80.138,26€ provinents de la venda d’entrades i abonaments. Serra es mostra molt satisfet amb les dades d’aquesta temporada.

Dades excel temporada

 

vista entradainterior bar

 

 

 

 

 

 

 

 

vista exterior 1

vista entrada3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vista exterior2

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a