Gironella tindrà una pista d’atletisme comarcal

1116 pista atletisme gironella

Surt a licitació la primera fase d'una pista d'atletisme a Gironella cofinançada pel Consell i l'Ajuntament

 

El Consell Comarcal del Berguedà ha tret a licitació la primera fase de la pista d'atletisme de Gironella que es construirà a l'interior l’anella esportiva municipal en dues parcel·les situades a banda i banda de l'Avinguda dels Països Catalans. Aquesta serà la primera pista d'atletisme del Berguedà.

L'obra s'ha presentat aquesta tarda a la seu de l'ens comarcal amb la presència del seu president, Josep Lara, l'alcalde de Gironella, David Font, el conseller d'Esports, Joventut, Transport i mobilitat, Turisme actiu i Participació, Abel Garcia i el regidor d’Esports de Gironella, Miquel Serra.

El projecte preveu una primera fase que consisteix en la construcció d'una pista de sauló per tal de donar resposta a les necessitats del territori. De cara a una segona fase es podrà fer el paviment esportiu (tartan).

Les obres consistiran en la construcció d'una pista de 200 metres que estarà protegida amb una tanca, així com també una recta de 100 metres per esprints. També hi haurà un camí circular de 333 metres perquè els esportistes puguin escalfar fora de les instal·lacions. Per dur a terme aquesta pista caldrà fer treballs d'excavació i moviment de terres, d'esplanació i terraplenament. També es col·locarà una tanca de seguretat i s'instal·laran aparells d'enllumenat.

L'obra surt a licitació per un import de 115.409,24 euros, IVA inclòs. Les propostes es poden adreçar al següent enllaç fins al dia 29 de novembre.

El Consell Comarcal del Berguedà cofinança aquesta actuació a través d'una ajuda del Programa General d'Inversions (PGI) i hi aporta 60.000 euros amb IVA inclòs amb una ajuda de la Diputació de Barcelona. Per la seva banda, l'Ajuntament de Gironella cofinança per un import de 55.409,24 euros, IVA inclòs

"Un nou servei per la ciutadania"

La nova pista d'atletisme de Gironella serà la primera del Berguedà i servirà per "oferir un nou servei a la ciutadania" ha declarat Josep Lara. El president comarcal ha posat l'accent en el treball conjunt entre administracions "per sumar i tirar projectes endavant. És un exemple a seguir."

Per la seva banda, David Font, l'alcalde de Gironella ha exposat que "aquest projecte s'ha dissenyat per cobrir una mancança, ja que no existeix cap pista d'atletisme al Berguedà". “Ara la gent de Gironella i de tot el Berguedà podran entrenar a casa nostra, el que ens hauria de permetre que l’atletisme creixi en nombre d’adeptes”. Ha agraït  al Consell Comarcal del Berguedà “l’oportunitat de treballar plegats aquest projecte.” La previsió és que les obres estiguin enllestides la primavera del 2023.

Per la seva banda, el conseller d'Esports, Joventut, Transport i mobilitat, Turisme actiu i Participació, Abel Garcia ha dit que “avui és un dia històric perquè presentem la primera pista ‘atletisme al Berguedà.” Ha destacat “la persistència, tenacitat i la capacitat per lluitar aquest projecte fins el darrer minut” per part de l'Ajuntament de Gironella. “Hi guanya la comarca, guanya Gironella i guanya l’esport.” Garcia ha dit que “estem construint un espai de salut, d’oci i de dinamització econòmica.”

El regidor d’Esports de Gironella, Miquel Serra ha explicat el procés que ha conduit fins a arribar a la licitació d’aquesta obra, que va començar l’any 2019, quan amb tot l’equip de govern es va dissenyar el futur de la zona esportiva del municipi.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a