La IV Duatló Sprint Vila de Gironella formarà part de la Copa Catalana

1122 duato sprint gironella 2024

La prova se celebrarà el 14 de gener de 2024 i comptarà amb uns 300 participants

El proper 14 de gener Gironella acollirà la IV Duatló Sprint Vila de Gironella, prova organitzada per l’Esport Ciclista Gironella i la col·laboració de l’Ajuntament,  que per primera vegada formarà part de la Copa Catalana de Duatló de carretera de la Federació Catalana de Triatló. Aquest és l’únic Duatló Sprint que se celebra a la Catalunya Central.

L’alcalde, David Font, ha destacat que “el consistori està encantat de formar part d’aquest esdeveniment esportiu, que cada any és més important gràcies a l’empenta d’un grup de joves que han revitalitzat el club ciclista del nostre poble”.

Per la seva banda, Roger Ayala, ha volgut destacar que “aquesta és una prova única a la Catalunya Central, amb un recorregut atractiu i molt ràpid. Tenim un entorn incomparable i estem molt satisfets de continuar creixent”.

El Duatló Sprint Vila de Gironella arriba a la seva quarta edició i ho fa amb més ambició que mai. L’Esport Ciclista Gironella espera comptar amb 300 participants, alguns, del màxim nivell.   Les inscripcions per poder participar en la carrera s’obriran el dia 1 de desembre de 2023 i es podran realitzar directament des de la pàgina web de la Federació Catalana de Triatló o a través de la pàgina web de l’Esport Ciclista Gironella.

La participació serà de primer nivell i per exemple, hi participarà el triatleta i entrenador de la selecció espanyola de triatló, Jordi Garcia, amb un gran palmarès: campió d’Europa al 2009 categoria Youth, atleta del CAR de Sant Cugat, campió a la copa d’Europa a València al 2018, 5è a la copa del món a Viña del Mar al 2022, entre d’altres.

El recorregut del Duatló Sprint Vila de Gironella consta de 27,5 quilòmetres, que es reparteixen de la següent manera: 5 quilòmetres corrent, 20 quilòmetres en bicicleta i 2,5 quilòmetres corrent. La part de córrer té 13 metres de desnivell positiu i la de bicicleta un desnivell de 86 metres positius.

La sortida i l’arribada de la prova, com ja és tradicional, s’ubicarà a la zona esportiva del municipi, que compta amb un aparcament per a autocaravanes, un parc de cal·listència o un skate park.  El recorregut, que és pla i molt ràpid, transcorrerà per alguna de les zones més conegudes del municipi de Gironella, com l’avinguda Catalunya, el Pont Vell o l’entorn del riu Llobregat, que s’ompliran de seguidors per animar als corredors i corredores.

La prova, ubicada a la comarca del Berguedà, transmet als participants un contacte directe amb la naturalesa, una sensació única que es pot trobar en pocs altres recorreguts de duatlons a Catalunya.

La IV Duatló Sprint Vila de Gironella comptarà amb dues categories, la masculina i la femenina. La prova masculina tindrà la seva sortida el diumenge 14 de gener a les 10h i la prova femenina a les 10:03h.

Hi haurà premis per als tres primers classificats de cada categoria, masculina i femenina, i també un premi per al primer corredor i corredora local. Tots els participants rebran un obsequi commemoratiu per participar en el Duatló.

La IV Duatló Sprint Vila de Gironella no seria possible sense l’esforç i la col·laboració dels membres de l’Esport Ciclista Gironella, de l’Ajuntament de Gironella, de la Federació Catalana de Triatló i dels patrocinadors locals com Muntatges industrials, Novio Tremp o Serviobres Queralt.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a