Gironella estrena la primera pista d’atletisme comarcal

L’equipament és d’ús gratuït

Gironella ha estrenat avui la primera pista d’atletisme a la comarca. És una instal·lació que permetrà als esportistes practicar aquesta disciplina sense haver de desplaçar-se a altres comarques. La pista, situada a la zona esportiva, just davant de la piscina municipal, té una longitud de 200 metres, una recta de 100 metres  i està feta de sauló compactat. A més, disposa d'una tanca de fusta per protegir-la i d'un camí circular de 333 metres per a l'escalfament i enllumenat.

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència de regidors del consistori gironellenc encapçalats pel seu alcalde, David Font, el president i conseller d'Esports del Berguedà, Ramon Caballé, Abel Garcia, assessor d’esports de la Diputació de Barcelona, Mercè Rosich i representants de diferents clubs i entitats esportives de la comarca. Tots ells han coincidit a destacar la importància d'aquesta pista per impulsar l'atletisme al Berguedà i oferir una nova opció de pràctica esportiva i de salut a la ciutadania. Després de l'estrena oficial s'han dut a terme una sessió esportiva en la qual hi han participat infants i joves de la comarca.

La instal·lació era una reivindicació històrica dels esportistes del Berguedà, que fins ara no disposaven d'un espai adequat per practicar aquesta disciplina. Aquest nou equipament estarà obert a tots els atletes en l'àmbit professional o amateur. L’ús de la pista serà gratuït i només es pagarà per l’ús de la llum, 0,50€/hora,  quan aquesta sigui necessària per la pràctica esportiva.

En aquesta primera fase, la pista serà de sauló (de terra), però es podrà modificar en una segona fase amb un paviment esportiu (tartan). El Consell Comarcal del Berguedà ha cofinançat aquesta actuació a través d'una ajuda del Programa General d'Inversions (PGI) i hi aporta 60.000 euros amb IVA inclòs amb una ajuda de la Diputació de Barcelona. Per la seva banda, l'Ajuntament de Gironella, més enllà de cofinançar la pista per un import de 55.409,24 euros, IVA inclòs, ha assumit el cost d’incorporar-hi un salt de longitud i pista de llançament per un import de 21.245,08euros, IVA inclòs, per poder disposar d’un equipament més complet per a la pràctica de diverses proves d’atletisme. 

Com reservar?

Tot i ser gratuïta cal reservar per poder-ne fer ús. Les reserves es fan a través de la pàgina web gironella.reservaplay.cat o de l’app de Reservaplay (disponible per iOS i Android). Les reserves tenen una durada mínima de 30 minuts i màxima de 2 hores.

Un cop feta la reserva s’obtindrà un codi d’accés que s’haurà d’introduir al teclat ubicat a l’accés principal a la instal·lació.

Horaris:

Horari d’estiu (abril, maig, juny, juliol, agost i setembre) de 7.00h a 23.00h.

Horari d’hivern (octubre, novembre, desembre, gener, febrer, març) de 7.00h a 22.00h.

 

 

Font: Consell Comarcal del Berguedà

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a