Gironella ajudarà amb fins a 150 € mensuals els joves que vulguin llogar un habitatge al municipi

foto emancipacio

Amb aquesta mesura es volen incentivar els nous empadronaments i ajudar a l’emancipació dels joves del municipi

La regidoria de Joventut de Gironella ha obert el termini per sol·licitar l’ajuda al lloguer d'habitatges per a nous empadronats i joves del municipi. Aquesta subvenció pretén fomentar l’emancipació dels més joves de la vila, així com incentivar l’arribada de nous habitants joves.

Els ajuts que es prestaran tenen un import de 100 € mensuals durant un període màxim de 6 mesos, si bé l’ajuda augmenta fins als 150 € per al lloguer al nucli històric. Aquest increment s’explica per la voluntat municipal de dinamitzar la zona, on ja s’apliquen altres mesures com bonificacions en llicències d’obres i majors bonificacions per a nous establiments comercials i activitats.

Les persones interessades a sol·licitar els ajuts ho han de fer a  l'Ajuntament de Gironella de dilluns a divendres en horaris d'oficina abans del 20 d’abril. El termini finalitzarà un cop s'esgoti la partida pressupostària. La informació per omplir la sol·licitud la podeu consultar clicant aquí

Dues línies de subvenció

L’ordenança que regula la concessió d’aquests ajuts estableix dues modalitats de subvenció. La primera està destinada a les persones que s’empadronin a Gironella i que signin un contracte de lloguer a qualsevol habitatge del municipi com a domicili habitual i permanent, des de l’1 de juliol de 2016. En aquest cas, els ajuts seran del 50% del lloguer fins a un màxim de 100 euros mensuals i s’haurà de mantenir l’empadronament a Gironella durant un període mínim de 3 anys. En cas contrari, l’ajut s’haurà de reintegrar a l’Ajuntament. Aquests ajuts només seran concedits als nous empadronats que acreditin uns ingressos inferiors als 25.000 euros bruts anuals. 

La segona línia d’ajuts està destinada als joves de Gironella de més de 18 anys i fins als 35 anys que signin un contracte de lloguer a qualsevol habitatge del municipi com a domicili habitual i permanent, a partir de l’1 de juliol de 2016. En aquest cas, els beneficiaris rebran un ajut del 50% del lloguer fins a un màxim de 100 euros mensuals.

A més, l’ordenança preveu que l’import dels ajuts pugui arribar fins als 150 euros mensuals, per als joves del municipi, sempre que el contracte de lloguer sigui d’un habitatge ubicat al nucli històric de Gironella. En les dues línies d'ajuts s’haurà de mantenir el contracte de lloguer durant un mínim d’un any. 

DESCARREGA L'ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA

DESCARREGA L'ANNEX DE CONVOCATÒRIA

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a