Gironella garanteix la gratuïtat de les bosses d’orgànica durant tot el 2021

0329 bosses porta porta 

L’ajuntament treballa, en paral·lel, per una fórmula que en garanteixi la continuïtat a partir del 2022

L’Ajuntament de Gironella vol seguir agraïnt a la ciutadania el seu procés d’adaptació i d’èxit col·lectiu en la implantació del model de recollida de residus porta a porta. Per aquest motiu, seguirà oferint durant tot l’any 2021 les bosses d’orgànica de forma gratuïta a la ciutadania.

L’anunci fet pel Consell Comarcal del Berguedà, que se’ns havia comunicat uns dies abans i que era l’ens que ens proveïa gratuïtament de les bosses als ajuntaments, ens ha fet reflexionar que cal seguir acompanyant a la ciutadania en la bona feina de reciclatge que s’està portant a terme. L’alcalde de Gironella, David Font, ha volgut deixar clar que “no podem eximir-nos dels compromisos contrets amb la ciutadania, quan la majoria demostra exemplaritat en tot el servei”. Una exemplaritat que es demostra amb les dades de servei a Gironella: un reciclatge selectiu del 80% (40% orgànica, 17% plàstic, 12% paper i 11% vidre) i 20% rebuig, fet que ajuda a contribuir a tenir la comarca que més recicla de tot Catalunya.

La decisió es pren de forma provisional durant el 2021, ja que l’ajuntament considera que segueixen existint millores necessàries en el servei, com de deixalleria mòbil en més freqüència o del propi estudi de pagament per generació, contemplades quan es va impulsar el canvi de model i que no estan encara sobre la taula. “Els primers a donar exemple hem de ser les administracions, sobretot amb els compromisos adquirits amb la ciutadania”, va reblat Font.

La mesura, que de moment és temporal, es limitarà a 5 paquets de bosses per unitat familiar entre 1 d’abril i 31 de desembre de 2021, i també la mateixa xifra pels negocis industrials i comerços. Durant aquest període es decidirà de quina forma es pot seguir assumint aquesta entrega gratuïta i vinculada a altres aspectes del propi servei.

A nivell estimatiu, a Gironella s’arriben a dispensar al voltant de 5.000 paquets de bosses anualment, per la qual cosa s’estima que el seu cost durant aquest 2021 assumit per l’ajuntament no arribi als 6.000€.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a