Gironella presenta 3 projectes als fons Next Generation EU per generar energia verda als edificis municipals

 1109 subvencio idae

Les actuacions permetrien reduir en 58,36tn les emissions de CO2 anuals

 L’Ajuntament de Gironella ha presentat aquesta setmana 3 projectes al Programa DUS 5000 “Ayudas para Inversiones a proyectos singulares locales de energia limpia en municipios de reto demográfico" a l’Instituto para la Diverisficación y Ahorro de la Energia, IDAE, per un valor total de 402.281,06€.

Els projectes presentats contemplen la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici del Local el Blat, que donaria servei a la Llar d’Infants Municipal i a l’edifici de l’Ajuntament de Gironella; la instal·lació d’una caldera de biomassa a l’Espai Sant Tomàs, i la instal·lació d’una xarxa de calor a l’Escola Sant Marc, la Llar d’Infants Estel Bassacs i el local de l’Associació de Veïns de Cal Bassacs. En aquests edificis, fins ara es generava escalfor a base de calderes de gasoil i de gas.

Aquestes actuacions permetrien una reducció anual d’emissions de CO2 de 58,36t, i un estalvi de més de 12.000€ anuals sobre els consums actuals. David Font, alcalde de Gironella, ha explicat que l’objectiu del consistori és apostar per un municipi més sostenible i eficient en la generació d’energia. En aquest sentit, a principis de l’any vinent s’iniciarà  la instal·lació de plaques solars a la Biblioteca de Gironella, reduint en 10,96 t les emissions de CO2.

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a