L’Ajuntament de Gironella instal·la plaques solars fotovoltaiques en edificis municipals

0619 plaques solars biblioteca gironella

Les instal·lacions entraran en funcionament aquest mes de juny

L’Espai el Blat i la Biblioteca són els primers edificis municipals on s’han posat en funcionament les plaques solars fotovoltaiques. En total s’han instal·lat 156 panells fotovoltaics, 120 a l’Espai el Blat, i 36 a la Biblioteca, amb una producció estimada de 102.900,07kWh anuals.

David Font, alcalde de Gironella, explica que des de l’Ajuntament s’ha assumit la instal·lació de les plaques a l’Espai el Blat, amb un cost de 86.506,84€, i la Diputació de Barcelona, les ha instal·lat a la Biblioteca. Font destaca que “Gironella ha estat un dels 37 municipis escollits per la diputació per instal·lar plaques solars fotovoltaiques en equipaments municipals.”

0619 plaques solars blat gironellaAquestes actuacions se sumen a la instal·lació de la caldera de biomassa a l’Espai el Blat, que permetrà un estalvi de les emissions de C02 anual de 17,24 tones, i formen part de la transformació verda del municipi. En aquesta línia el consistori ha instal·lat un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics a la zona esportiva, que es posarà en funcionament en els propers mesos, instal·larà plaques solars fotovoltaiques al pavelló municipal i està finalitzant la renovació de tot l’enllumenat municipal a tecnologia LED.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a