L’Ajuntament de Gironella vendrà part de l'energia sobrant de la central de biomassa a la residència Sant Roc

1211 estella biomassa gironella

El ple va aprovar el preu públic per la prestació de subministrament d’energia tèrmica

L’Ajuntament de Gironella ha instal·lat una caldera de biomassa en forma d’estella forestal a l’Espai el Blat que subministra energia tèrmica a la Llar d’Infants Estel Gironella i l’Espai el Blat, que permet vendre l’energia sobrant a la Fundació Sant Roc.

La caldera instal·lada té una potencia de 300kW  i en cas de que aquesta no pugui satisfer la demanda màxima s’activarà de forma automàtica la caldera de gasoil en back-up per poder garantir el subministrament d’energia tèrmica. La nova caldera permetrà millorar l’eficiència energètica, aconseguint un estalvi total en energia primària de 48.546kWh anuals, el que es tradueix en un estalvi aproximat de 18.000€/any i una reducció de 160,7 tones anuals de C02.

David Font, alcalde de Gironella, va explicar en sessió plenària que la caldera permetrà vendre l’energia sobrant a la Fundació Sant Roc, i que per aquest motiu s’ha aprovat una ordenança fiscal que regula el preu públic per la prestació del servei de subministrament d’energia tèrmica, que serà de 0,0650€/kWh/subministrament més IVA.

Amb la posada en marxa d’aquesta caldera l’Ajuntament segueix treballant per la transformació verda del municipi, i implantant sistemes d’energies renovables als edificis municipals. En aquest sentit, Font, recorda que el consistori ha instal·lat plaques solars a l’Espai el Blat, la biblioteca municipal, el pavelló esportiu i està previst que instal·lar-ne al nou edifici de la piscina municipal.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a