L’Ajuntament de Gironella inicia una prova pilot d’instal·lació de comptadors d’aigua digitals

 1220 comptadors aigua

Si la valoració final és positiva s’instal·laran a tot el municipi

L’Ajuntament de Gironella comença una prova pilot per millorar el control del servei de subministrament d’aigua que s’ofereix a la ciutadania i instal·larà comptadors d’aigua digitals amb dispositius de comunicació per a rebre les lectures de forma automàtica, sense necessitat de desplaçar cap operari per fer les lectures manuals dels comptadors.

“La prova pilot es farà a l’urbanització de Cal Ramons, i s’instal·laran un total de 65 comptadors prioritzant les habitatges amb piscina” ha explicat Pere Teixidor, regidor de sostenibilitat, que destaca que la instal·lació d’aquests comptadors permetrà fer més àgil la lectura dels volums consumits i gestionar més eficientment possibles fuites o anomalies en el subministrament, o consums desmesurats malgrat estar en situació de preemergència per sequera.

La voluntat del consistori és implementar canvis a la xarxa que permetin oferir un millor servei a la ciutadania però també fer una gestió més eficient de l’aigua, fomentar l’estalvi,  i poder aplicar les mesures pertinents en situacions de sequera, com la que estem vivint a dia d’avui.

Aquesta actuació forma part de les millores que recull el Pla Director del servei municipal d’abastament d’aigua del municipi de Gironella, aprovat l’any 2020, i se suma a les millores a la xarxa que estan previstes a Cal Blau i al Nucli Històric.

 

ESTAT PREEMERGÈNCIA SEQUERA

A proposta del Govern s’ha establert un nou escenari no contemplat en el Pla de Sequera, la preemergència, per aplicar mesures transitòries i d’adaptació de forma consensuada abans d’arribar a la declaració efectiva d’emergència. Les mesures les aprova el Consell d’Administració de l’ACA i son efectives a partir de que la resolució quedi publicada al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a