Gironella fomenta els hàbits saludables amb tallers i una nova edició del PDP

20170522 pdp

Entre aquest curs i el vinent s’hauran impartit 26 tallers dirigits a primària, secundària i pares i mares

L’Ajuntament de Gironella ha posat en marxa 26 sessions d’activitats d’educació per a la salut entre aquest curs i el vinent. Concretament, la majoria de tallers consten d’una o dues sessions d’una hora centrades en temàtiques com l’alimentació saludable, els hàbits higiènics personals, la prevenció de consum d’alcohol, la protecció solar, la higiene postural, l’autoestima i nutrició, l’autoprotecció i suport vital bàsic i les estratègies per afavorir el desenvolupament de les competències personals, a més d’una xerrada d’autoestima i adolescència per a pares i mares d’alumnes del 1r cicle d’ESO.

Els cursos han començat durant l’últim trimestre d’aquest curs, i es preveu que els últims es facin durant el primer trimestre del curs vinent als centres educatius de primària i secundària del municipi –Escola Gironella, Escola FEDAC, Escola Sant Marc i Institut Pere Fontdevila–.

A banda d’aquesta iniciativa, que és possible gràcies a la col·laboració amb el servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament també ha impulsat altres iniciatives com els tallers de sexualitat, pubertat i afectivitat.

Formació per a Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA)

Paral·lelament a aquests cursos, la col·laboració entre l’Ajuntament de Gironella i la Diputació de Barcelona també permetrà que en els propers mesos es puguin oferir a la població dos nous cursos d’autoprotecció, suport vital bàsic i desfibril·ladors externs automàtics.

Aquests tallers es programaran coincidint amb l’adquisició per part de l’Ajuntament de dos nous aparells, tal com ja es va fer el passat mes de desembre. Amb aquestes noves accions, Gironella seguirà fent passos ferms per convertir-se en un municipi cardioprotegit.

Programa de detecció precoç de problemes de salut en escolars

Més enllà de l'aposta municipal, un grup de professionals de Gironella organitzen durant les darreres setmanes d’aquest curs un programa multidisciplinari de detecció precoç de problemes de salut adreçat als escolars de la vila.

Aquest és el tercer any consecutiu que fisioterapeutes, podòlegs, nutricionistes, optometristes i farmacèutics del municipi ofereixen gratuïtament els seus serveis realitzant exploracions als alumnes i elaborant un informe per a la seva família. Així mateix, també impartiran xerrades i tallers. En aquesta ocasió s’han acollit al programa l’Escola Gironella i l’Escola Sant Marc, i són els pares i mares dels alumnes que han pogut decidir la participació o no dels seus fills al programa.

La majoria de professionals fan les exploracions al mateix centre i un cop finalitzades elaboraren un informe individual adreçat a la família on consta el contingut de l’exploració, la normalitat o les alteracions detectades i les recomanacions oportunes. 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a