Gironella impulsa una campanya per censar els animals domèstics

tinença animals 

L’ajuntament repartirà packs de bosses als propietaris que tinguin els gossos censats

Teresa Terricabres, regidora de Salut Pública, ha presentat avui la primer fase de la campanya de civisme plantejada pels propers anys a Gironella, que inclourà accions sobre la tinença responsable d’animals, el manteniment de la via pública i les relacions veïnals.

cartell animals escoles La primera fase se centra en la tinença responsable d’animals i consta de diverses accions. Terricabres ha explicat que ja fa mesos que s’hi treballa, i enguany ja s’ha col·laborat amb una campanya per xipar i esterilitzar els animals en la que l’ajuntament finançava una tercera part del cost; i amb la col·laboració dels centres educatius del municipi a principis d’estiu es va fer una campanya contra els excrements de gos. A més, també s’actua a les colònies de gats del municipi a través del model CER (Captura, Esterilització, i Retorn) amb l’ajuda de voluntaris de l’associació “Amics dels Peluts de Gironella”.

Ara la campanya se centra en el cens dels animals de companyia per tal de poder-lo actualitzar, i el consistori obsequiarà amb un pack de bosses per recollir les defecacions a tots els propietaris de gossos que el tinguin censat. L’obsequi es podrà recollir a les oficines de l’ajuntament a partir de dilluns 28 d’octubre. En els propers mesos també es faran xerrades d’etòlegs i es repartiran contes didàctics al centres educatius del municipi. /p>

Terricabres explica que l’any passat es va actualitzar l’ordenança sobre la tinença responsable d’animals, i recorda que no recollir els excrements, o no tenir els animals de companyia censats pot comportar multes de 400€ a 2.000€. Per tal de donar a conèixer la nova ordenança s’han imprès tríptics informatius que s’han repartit en diversos punts del municipi.

La segona fase de la campanya de civisme, que anirà enfocada al manteniment i conservació de la via pública inclourà una exposició fotogràfica d’actes incívics, com ara pintades a les parets, desperfectes al mobiliari urbà... amb el cost econòmic que suposa per l’ajuntament i pels propis gironellencs. La tercera i última fase, anirà enfocada al veïnatge i les relacions socials.

El programa es pot consultar a través d'aquest enllaç.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a