Gironella dona llum verda a la normativa per a la instal·lació de plaques solars

 

El ple de l’Ajuntament de Gironella aprova l’ordenança municipal sobre integració de captadors d’energia solar al municipi.

El ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar ahir l’ordenança municipal sobre integració de captadors d’energia solar al municipi, regulant així la instal·lació de plaques solars a la Vila per tal de fomentar l’ús de sistemes d’energia solar en edificis i garantir una integració arquitectònica i paisatgística.

David Font, alcalde de Gironella, va explicar que l’ordenança permet la instal·lació de plaques solars a tot el municipi, i que s’han establert tres tipologies d’instal·lacions en funció de la zona urbanística i la tipologia d’edifici. D’aquesta manera es permetrà la instal·lació paral·lela a la coberta de la teulada a gran part del municipi, i en alguns casos específics es permetrà la inclinació dels captadors a 42º. L’ordenança també contempla que totes les instal·lacions que es derivin d’aquetes plaques fotovoltaiques s’integrin el màxim possible a la façana o que puguin quedar encastats a l’edifici.

Font confia que aquesta normativa “permetrà que la ciutadania, juntament amb les bonificacions que hi ha de llicències d’obres per tirar-ho endavant, pugui aprofitar aquest tipus d’energia i conjuntament com a municipi treballar per una captació d’energia més neta i verda”.

El ple també va aprovar la moció de rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitació del President de la Generalitat, el Molt Honorable Sr. Quim Torra i Pla. La moció, que ja va ser llegida la setmana passada durant la concentració de persones com a reacció a la sentència, va ser també aprovada per unanimitat

En acabar la sessió, David Font va recordar la necessitat de ser responsables en evitar la propagació del virus de la Covid-19 seguint totes les mesures de seguretat, sobretot guardant distància, mans i mascareta.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a