L’Ajuntament de Gironella instal·la l’onzè desfibrilador al municipi

 

El dispositiu s’ha instal·lat al barri de Cap del Pla

L’Ajuntament de Gironella ha instal·lat un desfibril·lador extern automàtic (DEA) al barri de Cap del Pla, per tal de que tots els barris en puguin disposar i convertir Gironella en un municipi cardioprotegit. El nou dispositiu s’ha ubicat a la façana del local de l’associació de veïns del barri (C/ Cadí, 32)

Teresa Terricabres, regidora d’Atenció Social, explica que a dia d’avui els únics barris que no disposen de DEA són Cal Blau, Cal Ramons i Font dels Torracs, però la intenció de l’Ajuntament és poder-n’hi instal·lar durant aquest mandat. Aquest nou dispositiu se suma als 9 que a hi havia instal·lats al municipi situats a l’Ajuntament, a la Biblioteca, al camp de futbol municipal, al pavelló poliesportiu, a l’Escola Gironella, a l’Escola Sant Marc Bassacs, a l’Espai Sant Tomàs, a Viladomiu Nou, a Viladomiu Vell, i un de mòbil al vehicle dels agents locals.

Terricabres recorda que l’ubicació exacta dels DEA es pot consultar a través de l’APP de Gironella, disponible per Android i iOS, on també es poden consultar les farmàcies de guàrdia, el telèfon del CAP i els hospitals i centres sanitaris propers, entre altres.

Què és un DEA i per a què serveix?

Els DEA són equips tècnics que serveixen per diagnosticar i tractar parades cardiorespiratories. El dispositiu identifica les arítmies i administra una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a