L’Ajuntament de Gironella inicia el Pla de Carrers 2023-2030 asfaltant més de 13.000m2

0627 asfaltat

L’actuació s'ha fet en diversos punts del municipi, inclou la millora de la senyalització horitzontal i també nous elements reductors de velocitat

L’Ajuntament de Gironella ha asfaltat aquest mes de juny un total de 13.800m2 en diferents punts del municipi. Concretament, amb les obres s’han resolt deficiències a l’Avinguda Catalunya, a un tram de la carretera de Bassacs, al carrer Miquel Martí i Pol, carrer Balmes, carrer Estació, al passatge Cinema Victòria i alguns carrers de Cal Ramons. A més, s’ha incorporat un pas de vianants de plataforma elevada a l’Avinguda Catalunya, a l’alçada del carrer Estació.

L'actuació al tram de l'Avinguda Catalunya era un compromís signat amb el govern de la Generalitat de Catalunya, quan es va fer el traspàs de la via al municipi, i pel qual el govern català ha aportat 200.000€. En aquest mateix conveni es preveu una millora en la seguretat al pont de l'entrada nord, que es farà en les properes setmanes.

En paral·lel s’ha renovat la senyalització horitzontal de les zones afectades i de diversos punts del municipi, com el Cap del Pla, al nucli històric, a la plaça Campalans, a la Font dels Tòrracs i a Viladomiu Nou. Aquestes actuacions inclouen el repintat de places d’aparcament, el pintat de places de persones amb mobilitat reduïda en color blau, la creació d’una zona de càrrega i descàrrega al carrer Balmes, un itinerari de vianants a Viladomiu Nou per accedir a la illeta de reciclatge, i aparcaments al carrer Sant Joan Baptista de la Salle en semi-bateria inversa, entre d’altres.

"El nostre compromís en tenir un municipi amb els carrers en condicions és ferm, i aquesta actuació és la primera que es farà en el marc del Pla de Carrers 2023-2030", detalla Gerard Iglesias, regidor d'Espai Públic i Barris. De fet, el regidor ja avança que les actuacions en asfalt i pintat seran amb caràcter anual, "prioritzant les necessitats que identifiquem tècnicament des de l'Ajuntament", ha afegit.

Aquesta actuació té un cost de 259.302,85€.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a